Vrea doar locul intai. Ce surprize pregateste proaspatul campion european la tineret, luptatorul moldovean Victor Ciobanu




Mereu vrea sa fie primul. Proaspatul campion european la tineret, luptatorul moldovean Victor Ciobanu este motivat si in continuare sa duca faima tarii in lume. Sportivul pregateste noi surprize si ne-a povestit cateva secrete ale succesului sau.

 

Victor Ciobanu, in varsta de 22 de ani, a cucerit aurul la europenele de tineret din Polonia, dar nu are de gand sa se opreasca aici. Acum luptatorul se pregateste sa plece intr-un cantonament in Grecia, unde va participa si la un turneu international. Victor spune ca pe langa celebrul procedeu veverita zburatoare, pe care l-a folosit in finala Campionatului Europei, se gandeste si la alte miscari-surpriza, prin care ii va bate pe viitorii adversari.  

 

Victor CIOBANU, LUPTATOR MOLDOVA: “Am eu procedee pe care le folosesc si care vreau sa le folosesc, dar trebuie sa le pregatesc."

 

Procedeul vine dintr-un instinct, simt al meu. Totusi, cand le incerc la antrenamente, nu imi ies. ” Pregatindu-se pentru noi victorii, Ciobanu aproape ca nu are timp de odihna. Sportivul alearga dimineata, de 3-4 ori pe saptamana, cel putin 6 cercuri in parc. In afara de alergari, el exerseaza uneori si miscarile, pe care le foloseste in lupte. 

 

 Victor CIOBANU, LUPTATOR MOLDOVA: “Cand ma pregatesc sunt tot timpul ingandurat, emotionat. Trebuie sa fiu tot timpul in forma buna.” 

 

Cel mai mult, insa luptattorul munceste in sala de antrenamente, avand cel putin 2 sesiuni pe zi. 

 

Victor Ciobanu practica luptele greco-romane de la varsta de 7 ani, atunci cand si-a pierdut tatal. Sportivul spune ca anume lui ii dedica toate succesele.

 

Victor CIOBANU, LUPTATOR MOLDOVA: “ Eu il am si acum cu mine. Numele lui e pe tricoul meu scris. Dupa fiecare victorie fac acelasi gest – pun mana stanga pe picior, unde ii scris numele lui. ” 

 

Victor Ciobanu viseaza sa participe la anul viitor la Olimpiada din Rio. In 2016 se vor implini 20 de ani de cand Moldova nu a mai cucerit vreo medalie la lupte, la Jocuri Olimpice. Antrenorul luptatorului, Mihai Cucu isi aminteste de primele zile de lucru cu Victor. 

 

Mihai Cucu, ANTRENORUL LOTULUI MOLDOVEI DE LUPTE GRECO-ROMANE: “Luptele greco-romane ne-au gasit pe amandoi. El mereu era un baiat care vrea sa fie primul. ” 

 

Victor Ciobanu este multiplu campion al Moldovei la lupte greco-romane, la diferite categorii de varsta. El a fost medaliat la turnee internationale, cum ar fi Campionatul European intre cadeti, mondialul de juniori, Universiada si europenele de tineret.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑