Argentina se va duela cu Chile pentru trofeul Copa America



Foto: italianfootballdaily.com

Argentina şi Chile se vor bate pentru trofeul Copa America, cea mai veche competiţie la nivel de naţionale din lume. Starul argentinienilor Lionel Messi susţine că finala împotriva ţării gazdă a turneului va fi una dificilă, dar este convins că selecţionata "pumelor" va învinge.

Chile nu a câştigat niciodată Copa America şi s-a calificat în finala turneului pentru prima dată din 1987. De partea cealaltă, Argentina este deţinătoarea a 14 trofee şi s-a calificat în alte 12 finale. Chiar şi aşa naţionala "pumelor" nu a mai cucerit acest trofeu din 1993.

Lionel Messi îşi doreşte să câştige Copa America în acest an, asta după ce în 2014, Argentina a ratat titlul Mondial în faţa Germaniei.

"Pentru mine este a treia finală la nivel de naţională. Sper că vom câştiga acest trofeu. Suntem foarte fericiţi. Avem dispoziţie bună înaintea acestei finale, dar nu trebuie să uităm că vom juca împotriva unei echipe foarte bune. Chile a demonstrat din primele meciuri că este o selecţionată puternică. Ei joacă pe teren propriu, aşa că vom avea parte de un meci dificil", a spus Messi.

"Chile este un adversar incomod şi asta au demonstrat-o pe toată durata turneului. Sunt într-o formă de invidiat. Trebuie să ne impunem jocul nostru aşa cum am făcut-o până acum. Dacă vom reuşi acest lucru, vom câştiga trofeul", a spus mijlocaşul argentinianb Angel di Maria.

În semifinalele Copei America, Argentina a umilit Paraguay cu 6-1. La pauză, echipa pregătită de Gerardo Martino, conducea cu 2-1, însă s-a dezlănţuit în repriza secundă când a marcat de patru ori.

De partea cealaltă, Chile a învins în semifinale Peru cu 2-1.

Finala dintre Argentina şi Chile se va disputa sâmbată cu începere de la ora  23:00. În finala mică Peru şi Paraguay se vor duela pentru medaliile de bronz.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑