Preşedintele UEFA vrea să schimbe sistemul de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială



 

Meciurile de baraj ar putea să nu mai fie atât de tensionate. UEFA pune la cale un proiect, care va schimba sistemul actual de calificare la Mondial pentru naţionalele din Europa. Astfel, partidele de baraj se vor juca pe teren neutru, iar pentru a obţine calificarea, echipele participante vor juca mai multe meciuri. 

Potrivit presei germane, şeful UEFA, Michel Platini a iniţiat un proiect de schimbare a preliminariilor din zona Europei pentru Cupa Mondială. Dacă până acum cele 13 echipe ajungeau la turneul final după un sistem simplu: câştigătoarele grupelor se calificau direct, iar ocupantele locului doi - la baraj, atunci modelul nou prevede două competiţii preliminare.

Câştigătoarele din faza grupelor se vor califica, la fel, direct. Barajul se va juca în sistem play-off, la care vor participa toate cele zece echipe de pe locurile doi, plus încă două naţionale cu cele mai bune rezultate obţinute în nou-înfiinţata Liga Naţiunilor, care va lua locul meciurilor amicale din timpul preliminariilor. Partidele vor urma să se joace pe teren neutru, iar după primul tur, cele şase câştigătoare vor juca între ele în finala "play-off"-ului, iar cele trei echipe, care vor câştiga şi acest tur secund, vor ajunge la Mondial.

Cotidianul Bild a scris că actualul sistem de calificare ar putea fi implimentat încampania preliminară pentru Cupa Mondială din 2022, din Qatar. O decizie finală în acest sens nu a fost luată, iar modificarea va putea fi făcută doar de Comitetul Executiv al UEFA. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑