Monica Niculescu, despre momentul delicat de la Wimbledon: "A fost dureros, dar am continuat"



 

**VIDEO** Monica Niculescu, despre momentul delicat de la Wimbledon:

Monica Niculescu (locul 67 WTA) a părăsit turneul de la Wimbledon încă din primul tur, fiind învinsă în două seturi de Alison Van Uytvanck scor 5-7, 3-6. Nici în proba de dublu sportiva din România nu a avut prea mult noroc. Echipa formată din Monica Niculescu şi Klara Koukalova a pierdut în turul doi în fața cuplului Muguruza și Navarro care s-a impus cu 6-2, 4-6, 6-4, după două ore și 21 de minute.

Partida i-a produs româncei și o amintire neplăcută. În primul set, la scorul de 1-0 pentru echipa sa Niculescu a avut parte de un moment delicat, extrem de rar întâlnit pe terenurile de tenis. A fost lovită în ceafă de o minge trimisă de partenera sa (VIDEO AICI).

"Faza în care am fost lovită în ceafă este probabil singura amintire mai puțin plăcută pe care o am de la acest turneu de la Wimbledon. A fost dureros, dar după câteva momente de pauză mi-am revenit și am continuat. În schimb, atmosfera de acolo este incredibilă. Sunt foarte mulți spectatori care cunosc tenisul, totul este pur, este alb. Sunt câteva restricții dar îmi place această regulă, ca toți sportivii să fie îmbrăcați în alb. Publicul e minunat, pentru ei acest turneu este ca o ieșire la picnic. Este un ecran uriaș acolo, toate lumea stă pe iarbă, mânâncă și urmărește meciurile."

Sportiva s-a întors în țară și se pregătește pentru turneul BRD Bucharest Open care va avea loc săptămâna viitoare și va fi transmis în direct la DigiSport. Niculescu este de părere că organizarea unei astfel de competitii și aducerea unor jucătoare din elita tenisului mondial reprezintă o bună promovare și popularizare a acestui sport.

"Am jucat aici și la FED Cup și am avut publicul de partea noastră. Sper să vină în număr cât mai mare și la acest turneu și să ne susțină. Vin multe sportive de valoare, va fi un turneu disputat. Sper să mă acomodez cât mai repede cu zgura după turneul de iarbă de la Wimbledon. Nu am avut foarte mult timp la dispoziție pentru asta dar sper să fiu aptă luni când vom începe. În plus duminică vom juca timp de aproximativ 45 de minute în compania unor copii pentru a promova tenisul. Sper să fie o activitate plăcută pentru ei și să ne distrăm."

Niculescu a vorbit și despre șansele pe care Simona Halep le are în semifinala din această după-amiază când va juca contra canadiencei Eugenie Bouchard.

"Cred că Simona are șanse să se impună în această semifinală și chiar să câștige turneul dacă va fi sănătoasă. Asta e cel mai important să fie sănătoasă, să fie aptă 100% și atunci poate câștiga în fața oricui. Au fost foarte multe surprize până acum, au fost eliminate multe dintre sportivele considerate favorite deci se dovedește că este un turneu extrem de siputat și plăcut publicului."

Săptămâna viitoare DigiSport va transmite în exclusivitate turneul BRD Bucharest Open la care vor participa Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu, Alexandra Cadanțu dar și sportive din străinătate clasate în primele 50 de locuri WTA precum Klara Koukalova și Roberta Vinci.


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑