Steaua și-a readus antrenorul care a câștigat două titluri în Liga 1, după 7 ani de ”secetă” în Ghencea



03 декабря 2015

 

Steaua și-a readus antrenorul care **a câștigat două titluri în Liga 1,** după 7 ani de ”secetă” în Ghencea

Steaua are începând de azi, joi, 3 decembrie, un nou antrenor, după cum a spus Gigi Becali în EXCLUSIVITATE la Digi Sport. De fapt, este vorba despre revenirea pe banca tehnică a roș-albaștrilor a lui Laurențiu Reghecampf.

Tehnicianul, în vârstă de 40 de ani, care a antrenat până acum pe Litex Lovech, este antrenorul care a reușit la finalul sezonului 2012-2013 să o readucă pe Steaua în fruntea fotbalului românesc după o pauză de șapte ani.

Cu Reghe pe bancă, Steaua a câștigat detașat titlul în sezonul 2012-2013, după care a avut un parcurs admirabil în UEFA Europa League. Roș-albaștrii au terminat pe primul loc grupa din care au mai făcut parte Molde, VfB Stuttgart și FC Copenhaga, după care a eliminat-o pe Ajax la loviturile de departajare în ”16”-imile competiției. În cele din urmă, Steaua a fost eliminată din UEL de către Chelsea, în optimi, după 1-1 pe ”Arena Națională” și 1-3 pe ”Stamford Bridge”. De altfel, englezii au fost și cei care au câștigat în final competiția.

În sezonul următor, 2013-2014, Reghecampf a izbutit ”dubla” în sezonul intern, dar a mai bifat un alt rezultat notabil și anume calificarea echipei în grupele UEFA Champions League, după o pauză de cinci ani. Steaua a acumulat însă doar trei puncte într-o grupă din care au mai făcut parte Chelsea, FC Basel și Schalke.

După ce a triumfat a doua oară în Liga 1, Laurențiu Reghecampf și-a dat demisia de la Steaua. Mai exact, la 23 mai 2014, la ora 03:00, după ce a pierdut finala Cupei cu Astra la loviturile de departajare, scor 2-4, tehnicianul a semnat un contract valabil pe doi ani cu saudiții de la Al Hilal.
În afara celor două titluri de campion pe care le-a cucerit cu Steaua, Reghecampf și-a mai trecut în palmares și Supercupa din 2013, după 3-0 cu Petrolul.

"De mâine, de la ora 10, la antrenament la Mogoşoaia va fi Reghecampf cu tot staff-ul său. M-am înţeles cu el.

E sub contract, dar Steaua e Steaua. Nu a putut refuza oferta mea. Am convenit cu el să nu dăm detalii din contract. Nu asta e important", a spus Becali la ”Digi Sport Special”.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑