Tyson Gay și Yohan Blake au fost principalii eroi a noii ediții a Ligii de Diamant



www.rte.ie

Americanul Tyson Gay și jamacanul Yohan Blake au fost principalii eroi a noii ediții a Ligii de Diamant. Ambii sportivi au revenit în sport după o pauza de un an în care unul a fost suspendat, iar altul accidentat. Niciunul din ei nu a reușit însă să revină cu o victorie. Gay a fost al doilea în proba de 100 de metri, iar Blake a venit al șaselea la finișul probei de 200 de metri.

Sprinterul Tyson Gay a revenit în competiţii şi a participat în etapa Ligii de Diamant de la Lausanne. Americanul a fost admis la turneele oficiale, după ce i-a fost redusă perioada de suspendare pentru folosirea substanţelor dopante. Gay nu a reuşit însă să obţină o victorie în Elveţia. Atletul a ajuns al doilea la finiș în proba de 100 de metri, fiind devansat de conaționalul său, Justin Gatlin.

Considerat al doilea cel mai rapid om de pe planetă după Usain Bolt, Tyson Gay a înregistrat un timp de 9,93 secunde, iar Gatlin s-a impus în 9,8 secunde. Un alt american, Michael Rodgers s-a clasat pe trei cu timpul de 9,98 de secunde.

Proba de 400 de metri a fost câştigată de Kirani James din Grenada, la 3 000 de metri feminin s-a impus Mercy Cherono din Kenya, iar Pascal Martinot-Lagarde din Franța a obţinut victoria la 110 metri garduri.

O adevărată dezamăgire a fost participarea jamaicanului Yohan Blake care la fel a revenit în competiţii după ce a suferit o accidentare. Sprinterul a terminat pe locul șase concursul probei de 200 de metri care a fost câștigat de Alonso Edward din Panama.

În schimb în probele tehnice favoriţii și-au confirmat statutul. În proba aruncarea discului s-a impus Valerie Adams din Noua Zeelandă. Renaud Lavillenie, din Franța, a triumfat pentru a 17-a oară consecutiv în competițiile oficiale în proba de sărituri cu prăjina, sărind 5,87 metri.

În proba sărituri în înălțime a triumfat ucraineanul Bogdan Bondarenko care a fost urmat pe podium de un alt reprezentant al Ucrainei, Andrei Protsenko. Pe locul trei s-a clasat Ivan Uhov, din Rusia.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑