Emoţii pentru favoriţi la Campioantul Național de Atelaje



04 октября 2015

 

**VIDEO** Emoţii pentru favoriţi la Campioantul Național de Atelaje

Rezultate neaşteptate în finala Campionatului Naţional de Atelaje. Proba de maraton a fost cu probleme pentru principalii favoriţi.

Spectacol în finala Campionatului Național de Atelaje, în proba de maraton. A doua zi de concurs a început cu încălzirea specifică a cailor, urmată de controlul medical. Li s-a luat pulsul și au fost lăsați să intre pe traseu, doar dacă medicul i-a considerat apți de efort.

Întrecerea propriu-zisă de maraton a fost formată din parcurgerea a șapte trasee cu diferite grade de dificultate. A contat timpul final, care a crescut cu penalizări în situațiile în care a fost doborât un obstacol sau s-a căzut din trăsură. Li s-a întâmplat chiar principalilor favoriți la câștigarea competiției, Eduard Bartha și George Rkoczi.

„La ultimul obstacol, am avut viteză foarte mare, am încercat să recuperez câteva secunde ce le-am pierdut în primul obstacol și din cauza vitezei nu am putut să virez prea devreme cu caii și atunci ne-am suit pe un stâlp și din cauza aceea ne-am răsturnat”, a declarat Eduard Barthai, de la Lipicai.

„Aia înseamnă total 25 de puncte de penalizare, deci șansele de câștigare ale concursului deja s-au dus la acele atelaje. Dar asta e, sportul acesta... Norocul că amândoi care erau campioni practic naționali și participau la campionatele mondiale în echipa României, amândoi concurează cu încă un atelaj, deci mai au încă o șansă de a corecta rezultatul acesta”, a spus Attila Kelemen, vicepreședintele Federației Ecvestre Române.

Finala Campionatului Național de Atelaje, de Tîrgu Mureș, continuă cu proba de obstacole.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑