Adlan Shishkhanov: «Avem nevoie acum de pauza din campionat mai mult ca niciodată»



06 декабря 2013
/><br /><p>Preşedintele «Daciei» Chişinău, Adlan Shishkhanov, a comentat meciul din cadrul etapei a 18-a «Costuleni» - «Dacia» (0:0), dar a şi menţionat că echipa are nevoie de o pauză pentru ca să-şi revină din punct de vedere moral şi psihologic.</p>  <p>- Nu ştiu ce s-a întâmplat. Echipa nu mai marchează şi ca rezultat nu învinge. Chiar şi un penalty nu-l mai putem transforma. Probabil, merităm locul 7 dacă nu marcăm din penalty. S-ar părea că, ce poate fi mai simplu decât să transformi o lovitură de la 11 metri?</p>  <p><strong class=- După cum am înţeles, decizia de a executa penalty-ul i-a aparţinut lui Mihaliov. Nu credeţi că antrenorul trebuia să decidă asta?

- Corect înţelegeţi. Mihaliov şi în trecut a executat penalty-uri şi a marcat. Acum a ratat. De ce după război să ne facem eroi? De ce a executat el? Probabil se simţea mai bine. A intrat la schimb şi a crezut că este mai puţin obosit. Posibil că din punct de vedere psihilogic avea siguranţă în el. Negrescu nu ar fi trebuit să strige de pe bancă cine să execute. Putea să-şi ia acest angajament Orbu, dar nimeni nu ştie dacă ar fi transformat sau nu. De ce să polemizăm acum pe această temă? Mihaliov a decis să bată şi a ratat. Asta e.

- Reprezentanţii celor de la «Costuleni» consideră că nu a fost penalty. Ce puteţi spune despre asta?

- Vasilii Pavlov are un cucui mare pe frunte după acea lovitură cu cotul. Efectul loviturii s-a auzit încă de pe margine. Nu cred că el a sărit şi s-a lovit singur în felul acesta.

- Ce trebuie să se facă ca echipa să iasă din această situaţie în care se află «Dacia»?

- E bine că în viitorul apropiat va interveni pauza din campionat, de care avem acum nevoie mai mult ca niciodată. Avem o echipă bună. Chiar dacă nu vom reuşi să ocupăm un loc ce duce în cupele europene din perspectiva campionatului, ne rămâne Cupa Moldovei. Vom încerca prin această competiţie să obţinem acel loc. Trebuie să acceptăm realitatea aşa cum este. Este dureros. Este regretabil, dar eu nu cedez. Cine nu va putea îl vom schimba. Vom găsi alţi oameni.

- Vor fi schimbări în echipă în pauza de iarnă?

- Desigur că vor fi. Se va schimba totul. Dacă jucătorii ar fi avut careva probleme, dacă nu ar fi avut o alimentare corectă sau nu ar fi putut să ajungă la meci, atunci înţeleg. Dar totuşi au toate cele necesare. Când au avut probleme jucau mai bine. De fiecare dată o spun. Cu stomacul plin e mai greu să joci. Astăzi văd o echipă care se gândeşte la vacanţă. Păi, cum se întâmplă în fotbal, este minutul 85 şi tu te gândeşti deja să pleci la vestiare. În realitate trebuie să joci până la urmă. Este o întrebare ce ţine de ordin psihiologic. Să-i apăr nu are nici un rost. Un joc foarte slab al «Daciei» - sută la sută. Un joc de care îţi este ruşine. Dar acum nu pot să fac absolut nimic, dacă aş fi putut, demult o făceam.

- După spusele dumneavoastră înţelegem că la «Dacia» vor fi mari schimbări în această pauză?

- În general pentru «Dacia» în această pauză cea mai valoroasă este chiar pauza. Şi la rândul meu am nevoie de o pauză. Nu pot să spun acum că avem o echipă slabă. Dar schimbări vor fi, echipa are nevoie de acestea. Vom încerca în această pauză să rezolvăm problemele noastre ce ţin de ordin moral, psihologic, dar şi ca jocul să funcţioneze mai bine.

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑