Judd Trump a câştigat pentru prima dată în carieră Openul Australiei la snooker



 

Judd Trump a câştigat pentru prima dată în carieră Openul Australiei la snooker. Englezul nu i-a dat în finală nicio şansă reprezentantului gazdelor, Neil Robertson, pe care l-a învins cu 9-5.

Englezul Judd Trump a câştigat primul trofeu major după aproape doi ani, după ce l-a învins în finala Openului Australian la snooker pe reprezentantul gazdelor, Neil Robertson. Acesta este al patrulea titlu important câştigat de jucătorul în vârstă de 24 de ani, precedentul fiind Campionatul Internaţional de la Chengdu, în 2012, şi acela venit tot după o finală cu Robertson.

Cei doi au împărţit primele şase jocuri, scorul fiind egal, 3-3, dar Trump s-a desprins apoi, a câştigat ultimele două jocuri din prima sesiune a finalei de la Bendigo, apoi pe primele trei din sesiunea decisivă şi a condus cu 8-3. Robertson s-a impus în următoarele două jocuri, reuşind şi un break de 109 puncte, în jocul al 13-lea, şi scorul a devenit 8-5, dar englezul a pus capăt finalei, adjudecându-şi jocul al 14-lea. Scor final, 9-5.

Este al doilea an la rând în care Robertson pierde finala turneului de acasă, după ce în 2013 a fost învins în ultimul act de Marco Fu. Însă cu banii adunaţi la Bendigo, australianul a trecut pe locul întâi în clasamentul mondial, detronându-l pe Mark Selby.

Pentru acest succes, Trump a primit un cec în valoare de aproximativ 55 de mii de euro.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑