Competiţie sportivă, consacrată memoriei poliţiştilor căzuţi la datorie



Pentru o zi Valea Morilor s-a transformat într-o demonstraţie de forţă şi putere. Cei mai buni poliţişti şi pompieri de la Ministerul Afacerilor Interne şi-au măsurat puterile la Ştafeta combinată consacrată memoriei angajaţilor MAI. Cei de la Interne au trebuit să înoate, să fugă, sau să tragă din arme. Din 14 echipe, cei mai buni s-au dovedit reprezentanţii Brigăzii cu destinaţie specială „Fulger”, dar şi pompierii de la situaţiile excepţionale, transmite Mesager. Înainte de a-şi demonstra performanţele, poliţiştii şi pompierii de la Interne au depus flori la Memorialului colaboratorilor căzuţi la datorie. Aceştia au ţinut şi un minut de reculegere în amintirea celor peste 200 de colegi care şi-au pierdut viaţa în misiune.   

Ştafeta Ministerului de Interne este o tradiţie de aproape 60 de ani. La competiţie au participat, de-a lungul timpului, campioni care au reprezentant Moldova la diferite întreceri internaţionale, dar şi actualul ministru. 

„Prin participarea subdiviziunilor MAI la această competiţie, toţi îşi vor aduce un omagiu foştilor colegi căzuţi la datorie. Mi-aduc aminte acum anul 1990, când în jurul lacului am dat şi noi probele sportive, pentru a fi selectaţi pentru studii la Academia din Bucureşti”, spune  Oleg Balan, ministrul de Interne în exerciţiu. 

Şi dacă pentru unii competiţia e de domeniul trecutului, atunci cei peste 200 de angajaţi care au participat  la ştafetă şi-au măsurat puterile la propriu. Ei au trebuit să treacă 12 etape, iar fiecare dintre participanţi a fost răspunzător de o anumită probă. Aceştia au trebuit să monteze pistoale, să alerge, sau să vâslească o anumită distanţă într-un timp cât mai scurt.  

Sarcina a fost îngreunată şi de faptul că poliţiştii au trebuit să treacă probele în uniformă , pe care o poartă zi de zi, dar şi în pantofi.

La competiție au participat 14 echipe a câte 12 angajați din patru subdiviziuni ale MAI.

Mai multe detalii la acest subiect aflați din reportajul Mesager.
Источник – Moldova 1


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑