Dubaiul vrea să găzduiască Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc în anul 2024



07 августа 2014
foto: global-conferences.eu

Inspiraţi de succesul Qatar-ului care va găzdui Cupa Mondială de fotbal din 2022, oficialii oraşului Dubai şi-au manifestat intenţii similare de a organiza o competiţie sportivă. Metropola din Emirate va depune candidatura pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară. Arabii vor putea solicita acest drept deja pentru ediţia din anul 2024.

Autorităţile oraşului Dubai au elaborat deja un plan de dezvoltare a infrastructurii sportive şi a anunţat că are ca obiectiv organizarea Jocurilor Olimpice. Anunţul a fost făcut de către şeful departamentului Sportului al oraşului, Ali Omar, care a specificat că acest lucru urmează să fie făcut în următorii opt ani.

Astfel, Dubai va putea aplica pentru dreptul de a organiza Jocurile Olimpice deja pentru ediţia din 2024. CIO va desemna candidaturile anul viitor şi va alege gazda în 2017.

Următoarele două ediţii a Jocurilor Olimpice vor avea loc la Rio de Janeiro, în 2016, şi la Tokyo, în 2020. Până acum nicio ediţie a Olimpiadelor de vară nu a avut loc în Orientul Mijlociu.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑