Naţionala Austriei îşi va da întâlnire cu cea a Moldovei. Ce succese a înregistrat echipa timp de un secol



07 октября 2014
Foto: pariurisportive.md

Adversara Moldovei din preliminariile Campionatului European, naţionala Austriei evoluează pe arena internaţională de mai mult de o sută de ani, însă a obţinut puţine succese. Reprezentativa austriacă are în palmares locul trei la Mondialul din 1954 şi o participare la Europenele din 2008.

Naţionala Moldovei va întâlni joi o echipă care are o istorie de peste o sută de ani. Federaţia Austriacă de fotbal a fost fondată în 1904, iar peste 30 de ani naţionala a jucat în premieră la un Campionat Mondial, unde s-a clasat pe locul patru. Cel mai important succes, selecţionata Austriei l-a obţinut la Mondialul din 1954, când a câştigat medaliile de bronz.

Reprezentativa austriacă a evoluat la ultimul Mondial în 1998, însă nu a putut trece de faza grupelor. Austria are în palmares şi o participare la un Campionat European. În 2008, reprezentativa Austriei a evoluat la turneul final pe care l-a găzduit, însă nu a reuşit să treacă de grupe.

Austria şi Moldova s-au mai întâlnit până acum de două ori. Ambele meciuri a avut loc în cadrul preliminariilor Campionatului European din 2004.

Primul meci oficial dintre cele două selecţionate s-a jucat pe şapte septembrie 2002, la Viena, iar atunci Austria s-a impus cu 2-0 în urma golurilor marcate de Andreas Herzog din penalty. Returul a avut loc pe şapte iunie 2003, iar Moldova a reuşit să-şi ia revanşa, învingând cu 1-0, la Tiraspol. Singurul gol al meciului a fost marcat de Viorel Frunză în repriza secundă.

Cea de-a treia partidă directă dintre Moldova şi Austria va fi arbitrată de portughezul Manuel de Souza. Lusitanul a mai fost în Moldova vara trecută, când a oficiat partida dintre Sheriff şi Rijeka din play-off-ul Ligii Europei. Atunci tiraspolenii au pierdut cu 0-3.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑