Sportivii români medaliaţi la Jocurile Europene au fost premiaţi de COSR



 

**VIDEO** Sportivii români medaliaţi la Jocurile Europene au fost premiaţi de COSR

Zi fericită pentru sportivii români care s-au întors cu medalii de la prima ediţie a Jocurilor Europene, desfăşurate la Baku. COSR i-a recompensat pentru performanţele obţinute în Azerbaidjan. Cea mai mare sumă a primit-o Ana Maria Brânză, care a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

COSR a premiat cele mai valoroase rezultate obţinute de români la Jocurile Europene. Medalia de aur a fost recompensată cu 15.000 de lei, cea de argint cu 9.000 lei, iar bronzul cu 6.000 lei.

Sportivii clasaţi pe locurile 4-6 au primit 5.000, 3.000 şi, respectiv, 2.500 lei. România a cucerit 12 medalii în Azerbaidjan.

"Puteam avea rezultate mai bune. Dacă unele federaţii tratau altfel această competiţie, cu siguranţă ne puteam bucura de mai multe medalii", a declarat preşedintele COSR, Alin Petrache.

Chiar dacă şeful COSR se aştepta la mai mult, rezultatele de la Baku le dau speranţe sportivilor români pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio.

"M-aş bucura tare mult ca la Rio să repetăm cel puţin rezultatele de aici, de la Baku. Cred ca ar fi extraordinar pt toata lumea", crede Marius Berbecar, medaliat cu bronz la paralele în Azerbaidjan.

"Sunt foarte mulţumită, mai ales că s-a repetat rezultatul de la Europene. E tot un argint pe proba olimpică, un rezultat care ne poate duce la Rio. Şi sperăm să se repete şi la Mondiale", a spus Elena Meroniac, care s-a clasat pe locul 2 în proba de kaiac dublu.

De la festivitate au lipsit componenţii loturilor de spadă şi sabie, aflaţi în pregătire la Buşteni pentru Campionatul Mondial de la Moscova, care va începe pe data de 13 iulie.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑