Irlanda de Nord - Ungaria 1-1. Avantaj pentru tricolori! Gol la ultima fază 



08 сентября 2015

 

**VIDEO** Irlanda de Nord - Ungaria 1-1. Avantaj pentru tricolori! Gol la ultima fază 

Meciul de la Belfast se îndrepta spre o victorie a maghiarilor, când Lafferty, golgheterul Irlandei de Nord a reușit să egaleze în minutul 3 al prelungirilor, după o greșeală a lui Kiraly. Rezultatul este unul excelent pentru tricolori, care au remizat, la rândul lor, 0-0 cu Grecia, la București.

Fanii nord irlandezi au așteptat în zadar victoria în meciul cu Ungaria, care le-ar fi asigurat prima calificare la un turneu final după 30 de ani. Meciul de pe Windsor Park a început cu șutul lui Dzsudzsak, iar Norwood i-a dat primele emoții lui Gabor Kiraly în minutul 25.

Același Norwood a încercat să înscrie de la distanță și după pauză (56). Golul a venit în poarta nord irlandeză. Lovitură liberă executată de Dzsudzsak, iar gafa lui McGovern a fost speculată de Guzmics (74).

Problemele au continuat pentru gazde - Baird a fost eliminat în ultimele minute (82). Irlanda de Nord a egalat însă în minutul 3 al prelungirilor. Șut McGinn, greșeală a lui Kiraly și gol Lafferty. S-a terminat 1-1 și maghiarii au șanse tot mai mici la calficarea directă. N-au mai participat nici ei la un turneu final de la Mondialul mexican din 1986.

ECHIPELE

Irlanda de Nord: McGovern - McLaughlin, McAuley, J. Evans, Brunt - C. Evans (McGinn, 56), Davis, Baird, Norwood (Magennis, 75), Dallas (Ferguson, 84) - Lafferty
Antrenor: Michael O'Neill

Ungaria: Kiraly - Fiola, Guzmics, Kadar, De Almeida - Dzsudzsak, Elek (Nagy, 23), Gera, Nemeth (Vanczak, 89) - Szalai (Priskin, 68), Kalmar
Antrenor: Bernd Storck

În ultimul meci din grupa României, Finlanda a trecut cu naționala din Insulele Feroe cu 1-0.

Gazdele au marcat unicul gol la jumătatea primei reprize - Alexander Ring a nimerit bara și Pohjanpalo a finalizat (23). Atacantul finlandez putea face 2-0 în minutul 71, însă a fost blocat de Gunnar Nielsen.

Cu acest succes, Finlanda a adunat 10 puncte în grupă și păstrează șanse la calificare - următorul meci va fi pe 8 octombrie, în România.

ECHIPELE

Finlanda: Hradecky - Arkivuo, Halsti, Arajuuri, Uronen - Ring, Lam (Mattila, 84), Sparv. Hetemaj - Riku Riski (Vayrynen, 74), Pohjanpalo (Hamalainen, 90+3)
Antrenor: Markku Kanerva

Feroe: Nielsen - Naes, Gregersen, Nattestad, Sorensen - Benjaminsen (Baldvinsson, 84) - Vatnhamar, Hansson, Hendriksson, Holst (Bartalsstovu, 57) - Olsen (Justinussen, 75)
Antrenor: Lars Olsen 

></p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑