Un proprietar din NBA şi-a vândut echipa din cauza declaraţiilor rasiste



010 сентября 2014

 

Încă un proprietar din NBA şi-a vândut echipa din cauza declaraţiilor rasiste. Patronul formaţiei Atlanta Hawks, Bruce Levenson a luat această decizie după ce un e-mail trimis de el în 2012 a fost făcut public. Cu un scandal rasist a început şi campionatul de fotbal american.

Proprietarul clubului Atlanta Hawks, Bruce Levenson, a decis să-şi vândă echipa din NBA după ce a făcut afirmaţii discriminatorii într-un e-mail trimis încă în 2012. E-mail-ul făcea parte dintr-o anchetă intentată de oficialii Ligii, iar omul de afaceri, în vârstă de 62 de ani, a decis să vândă clubul înainte ca ancheta să fie finalizată.

Levenson a declarat într-un comunicat că în acea scrisoare a folosit stereotipe despre percepţia unor suporteri asupra altora, cum ar fi faptul că fanii albi se tem de suporterii de culoare. Preşedintele NBA, Adam Silver a acceptat vânzarea şi a lăudat public această decizie.

Un alt scandal rasist a avut loc odată cu startul campionatului de fotbal american. Mai multe persoane de origine indiană au protestat în oraşul Houston, din Texas, unde echipa locală a jucat cu formaţia Washington Redskins. Protestatarii au acuzat echipa din Washington că au în denumire şi pe logo elemente rasiste.

"Vrem ca să fie schimbat logo-ul şi mascota. De ce nu aleg altceva? Un vultur, spre exemplu. Dacă vulturii se vor simţi ofensaţi, să vină să protesteze, dar asta nu va mai fi problema noastră, dacă ei vor schimba denumirea actuală", a spus o persoană.

Cel mai mare scandal rasist al anului din sportul american a avut loc în luna aprilie, când a fost făcută publică o convorbire telefonică a lui Donald Sterling, în care patronul formaţiei Los Angeles Clippers a făcut declaraţii rasiste. În urma acestui scandal, Sterling a fost suspendat pe viaţă din activitatea NBA şi a vândut echipa.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑