Filmul care a sporit numărul sportivilor în întreaga lume



010 декабря 2013

 

Cinematografia americană sporeşte numărul sportivilor în toată lumea. Unul dintre cele mai de succes filme ale anului 2012, "Jocurile Foamei", peliculă în care o tânără reuşeşte să rămână în viaţă datorită faptului că ştie să tragă foarte bine cu arcul, a sporit numărul doritorilor de a practica acest gen de sport în SUA cu 105 procente.

Cele mai interesate de arta tragerii cu arcul în ultimii doi ani sunt fetele. Managerul echipelor naţionale din SUA la acest gen de sport a declarat că filmul "Jocurile Foamei" a contribuit la creşterea cu 105 procente la general şi 130 procente printre femei a tinerilor care practică acest gen de sport.

"De la lansarea primului film "Jocurile foamei", popularitatea tirului cu arcul în Statele Unite ale Americii a crescut considerabil, numărul participanţilor în competiţiile interne crescând cu 105 procente. Mai mult ca atât, numărul femeilor printre participanţi a crescut cu 130 de procente", a precizat Audrey Tyrrell, managerul echipelor naţionale din SUA la tir cu arcul.

"Jocurile foamei" este unul dintre cele mai de succes filme din 2012. Eroina Katniss Everdeen, interpretată de actriţa Jennifer Lawrence, reuşeşte, alături de un alt tânăr, să rămână în viaţă dintr-un total de 24 de adolescenţi, în urma unui concurs macabru. Aceasta a reuşit această performaţă datorită faptului că poate să tragă foarte bine cu arcul.

"Cred că interesul femeilor pentru acest gen de sport a început odată cu lansarea filmului "Jocurile Foamei", când au văzut-o pe Katniss pe marile ecrane. Ea este o fată tânără, dar foarte puternică şi bună la tras cu arcul, şi le-a făcut pe alte fete să gândească că doresc şi ele să facă acelaşi lucru şi e destul de uşor", a declarat Lanola Pritchard, speranţa olimpică a Statelor Unite ale Americii.

A doua parte a filmului, denumită "Jocurile Foamei: Sfidarea" a avut premiera pe marile ecrane pe data de 22 noiembrie, iar până acum s-au înregistrat câştiguri din încasări de peste 335 milioane de dolari.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑