"E mai mult decât am visat în copilărie". Lionel Messi a cucerit din nou Balonul de Aur



Foto: sport-express.ru

Lionel Messi a cucerit pentru a cincea oară Balonul de Aur. Vedeta echipei FC Barcelona a fost votat cel mai bun fotbalist din lume al anului trecut de jurnalişti, selecţioneri şi căpitanii echipelor naţionale. Messi şi-a primit trofeul la gala care s-a desfășurat la Zurich.

Lionel Messi i-a devansat în lupta pentru Balonul de Aur pe rivalul de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, dar şi pe coechipierul său de la Barca, Neymar.

În 2015, Messi a cucerit cinci trofee, titlul și cupa în Spania, a mai câștigat Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor. Anul trecut, sud-americanul a marcat 48 de goluri în toate competițiile.

Messi a devenit astfel primul fotbalist care a primit Balonul de Aur pentru a cincea oară în carieră, un record absolut.

"E un moment foarte special pentru mine să fiu aici şi să câştig un alt Balon de Aur, după ce l-am urmărit pe Cristiano primind acest premiu timp de doi ani. Este incredibil să obţin al cincilea Balon de Aur, mai mult decât am visat în copilărie"

Trofeul de cel mai bun antrenor i-a revenit tehnicianului formației Barcelona, Luis Enrique.

Brazilianul Wendell Lira a primit trofeul "Ferenc Puskas", acordat pentru cel mai frumos gol al anului.

În cadrul evenimentului a fost desemnată și echipa anului. Barcelona și Real Madrid au câte 4 reprezentanți în cel mai bun 11 al lumii.

Portarul german, Manuel Neuer a fost inclus pentru al treilea an consecutiv în echipa ideală.

Linia de fund este alcătuită din Dani Alves, Thiago Silva, Sergio Ramos și Marcelo.

Luka Modric, Andres Iniesta și Paul Pogba formează linia de mijloc, iar în atac sunt Neymar, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑