Bale compară calificarea la Euro cu victoria din finala UCL: "E ceva la care am muncit de mult"



012 октября 2015

 

**VIDEO** Bale compară calificarea la Euro cu victoria din finala UCL:

Ţara Galilor s-a calificat în premieră la Campionatul European, iar starul lui Real Madrid, Gareth Bale, compară această performanţă cu victoria reuşită în 2014 în finala Ligii Campionilor, când a reuşit să şi marcheze.

"Sunt la egalitate. Toată lumea ştie cât de importantă e Ţara Galilor pentru mine şi cât de mândri suntem cu toţii să jucăm pentru echipa naţională. Este la acelaşi nivel cu orice altceva, dacă nu chiar mai sus", a spus Bale, la finalul meciului pierdut cu Bosnia, scor 0-2.

Deşi au fost învinşi la Zenica, galezii s-au calificat la turneul final din Franţa datorită victoriei obţinute de Cipru în Israel. Va fi prima participare a Ţării Galilor la o competiţie importantă după 58 ani.

"E greu de explicat în cuvinte cea am realizat. Niciodată nu am sărbătorit aşa o înfrângere. Dar este ceva la care am muncit mult timp, acum e momentul să ne bucurăm. Am reuşit să o facem, am trecut o linie şi ne bucurăm", a spus jucătorul de 26 de ani.

Ţara Galilor a mai luat parte la un singur turneul final, Cupa Mondială din 1958, desfăşurată în Suedia, la care britanicii au fost eliminaţi în sferturile de finală de viitoarea campioană, Brazilia, care s-a impus cu 1-0, datorită unui gol marcat de Pele.

"Calificarea a fost obiectivul nostru tot timpul şi am reuşit să avem un parcurs bun în preliminarii. Această campanie va intra în istorie, dar încă avem mult de lucru", a conchis Bale.

Galezii vor încheia preliminariile marţi, pe teren propriu, împotriva Andorrei.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑