Pițurcă explică retragerea cu Ungaria: "Într-un meci de fotbal, echipa care are avantaj trebuie să țină de scor"



013 октября 2014

 

**VIDEO** Pițurcă explică retragerea cu Ungaria:

Criticat aspru după egalul de sâmbătă cu Ungaria (1-1 DETALII ȘI VIDEO AICI), antrenorul Victor Pițurcă a declarat că nu le-a cerut jucătorilor săi să se retragă în repriza a doua.

Acea renunțare la veleitățile ofensive a costat naționala României, care a fost egalată în minutul 82 după lovitura liberă executată excelent de Dzsudzsak.

"Le-am spus băieților că avem nevoie de-al doilea gol ca să fim siguri de victorie. Din păcate, nu a fost așa. Am fost forțați să facem pasul înapoi. Din punct de vedere fizic, mai mulți jucători nu au fost la un nivel optim. N-am dorit să facem pasul înapoi, Ungaria ne-a obligat.", a declarat Pițurcă la finalul partidei din urmă cu două zile, de pe Arena Națională.

Ajuns între timp în Finlanda, acolo unde marți naționala va juca un nou meci din preliminariile Euro 2016, de la ora 21:45, selecționerul și-a schimbat discursul. Din declarațiile făcute în conferința de presă de luni, de la Helsinki, reiese că tricolorii au avut intenția să își protejeze avantajul fragil.

"Depinde foarte mult pe adversar, depinde de scor. Așa se întâmplă într-un meci de fotbal, ca echipa care are avantaj să se apere, să țină de scor. Contează și adversarul, trebuie să poți să duci un ritm. Probabil dacă era 0-0 jucam și a doua repriză precum în prima.", a declarat Pițurcă, la două zile după meciul cu Ungaria.

La câteva minute după ce antrenorul și-a încheiat conferința de presă, căpitanul Raț, care va bifa selecția cu numărul 100 la națională, a avut o declarație aproape identică celei a lui Pițurcă de după meciul de sâmbătă:

"Ceea ce v-a spus Victor Pițurcă este foarte adevărat. Nu am discutat la pauză în niciun caz să facem pasul înapoi. Am discutat că e necesar să înscriem al doilea gol, să ne asigurăm victoria, să ne asigurăm cele trei puncte. Nu sunt eu în măsură să spună ce s-a întâmplat. Am fost și forțați de adversar.

Pe teren se pleacă de la 0-0 și indiferent de numele echipei poți fi pus în dificultate. Ceea ce s-a întâmplat la meciul cu Ungaria este istoria unui joc în care de afară s-a văzut că am făcut o repriză foarte bună, iar în a doua nu a părut că suntem la fel de buni ca în prima repriză, Ungaria nu a avut nimic special. Poate a echilibrat posesia, dar nu și-a creeat ocazii. Până la acea lovitură liberă dintr-un fault inexistent nu s-a întâmplat nimic la poarta lui Tătărușanu.", este de părere Raț.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑