FIFA a desemnat cele mai spectaculoase goluri din 2014. Cine sunt nominalizaţii



 

FIFA a desemnat cele mai spectaculoase goluri din 2014. Autorul uneia dintre aceste 10 reuşite va primi trofeul Ferenc Puskas. Printre nominalizaţi sunt Zltan Ibrahimovic, James Rodriguez, Diego Costa, dar şi o fotbalistă. Câştigătorul va fi desemnat de fani.

Diego Costa este unul dintre cei 10 fotbalişti nominalizaţi de FIFA pentru trofeul Ferenc Puskas, acordat marcatorului celei mai frumoase reuşite din acest an. Atacantul a înscris un gol fabulos în 2013, însă nu a fost nominalizat anul trecut, deoarece a marcat după ce forul internaţional anunţase lista oficială. Costa a punctat atunci în campionatul Spaniei în partida Atletico Madrid - Getafe.

Un alt fotbalist nominalizat pentru trofeul Ferenc Puskas este vedeta naţionalei Columbiei, James Rodriguez. Acesta a marcat un gol senzaţional în partida din optimile de finală ale Cupei Mondiale cu Uruguay. Reuşita columbianului a fost deja desemnată cea mai frumoasă execuţie de la turneul final din Brazilia.

Robin Van Persie este un al fotbalist care poate primi trofeul pentru cel mai frumos gol. Olandezul a reuşit un gol fenomenal în partida din grupele Campionatului Mondial cu Spania.

Zlatan Ibrahimovic este nominalizat pentru al doilea an consecutiv pentru trofeul Ferenc Puskas, după ce a reuşit un gol excepţional în partida dintre Paris Saint Germain şi Bastia din Ligue 1.

În lista celor mai bune 10 goluri se mai regăsesc reuşitele lui Tim Cahill, Pajtim Kasami, Hisato Sato, Marco Fabian şi Camilo Sanvezzo. Prin nominalizaţi se mai află şi o fotbalistă, Stephanie Roche. Golul anului poate fi votat pe site-ul oficial al FIFA.

Lista celor trei finalişti va fi făcută publică la începutul lunii viitoare, iar câştigătorul va fi anunţat în data 12 ianuarie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑