SUA fac pasul în Formula 1. Patronul echipei va fi un cunoscut investitor din Nascar



 

Statele Unite vor avea o echipă de Formula 1 din sezonul viitor. Proiectul lansat în 2010 a primit în sfârşit undă verde de la FIA. Patronul echipei va fi un investitor devenit celebru datorită curselor Nascar.

După ce Bernie Ecclestone a dezvăluit săptămâna trecută că două echipe noi se vor afla la startul Formulei 1 din sezonul viitor, a venit şi o primă confirmare din partea Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Prima echipă acceptată pentru a lua startul în "Marele Circ" din sezonul viitor este din Statele Unite, un proiect iniţiat cu patru ani în urmă. Echipa este patronată de Gene Haas, un cunoscut investitor din Nascar.

Haas reprezintă jumătate din echipă, care va purta numele Stewart-Haas Racing Team şi care va avea baza de operaţiuni la Kannapolis, în Carolina de Nord.

În 2010, atunci când se urmărea expansiunea Formulei 1, Haas a pus pe masa Federaţiei Internaţionale un proiect pentru o echipă americană, cu numele USF1. Proiectul nu a fost însă acceptat, iar în locul lui a apărut echipa HRT, cea care avea să se retragă între timp din cauza lipsei de rezultate şi a problemelor financiare.

Haas deţine cea mai mare companie de piese auto din Statele Unite. Numai în 2008, compania sa a înregistrat vânzări de 1 miliard de dolari, acestea crescând semnificativ între timp.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑