Elena Isinbaeva a cucerit al treilea titlu mondial din carieră la proba de sărituri cu prăjina



014 августа 2013

 

Elena Isinbaeva a câştigat pentru a treia oară medalia de aur la săritura cu prăjina la Campionatele Mondiale de atletism. Sportiva a fost singura concurentă care a sărit peste ştacheta ridicată la patru metri şi 89 de centimetri. Performanţa a fost cea mai semnificativă, în acest sezon, pentru atleta în vârstă de 31 de ani, care a anunţat că se va retrage din sport după competiţia de la Moscova.

Isinbaeva a fost singura competitoare care a reuşit această performanţă. Sportiva a încercat ulterior să doboare recordul mondial, care-i aparţine, dar ratat de trei ori la 5,07, înălţimea fiind cu un centimetru peste realizarea stabilită anterior.

"Conştientizam că această evoluţie ar putea fi ultima din cariera mea. Sunt foarte fericită, am obţinut un rezultat bun, de 4,89 metri şi am cucerit medalia de aur. Chiar dacă nu voi mai reuşi să revin în sport, voi şti că am plecat cu sufletul împăcat şi că am făcut tot de ce am fost în stare",  a declarat atleta.

Deşi a declarat că se retrage după Mondialele din acest an, Isinbaeva nu exclude că ar putea participa la Olimpida de la Rio din 2016. Până atunci, sportiva din Rusia intenţionează să întemeieze o familie şi să nască un copil.

Isinbaeva e singura săritoare cu prăjina cu trei titluri mondiale în palmares. Rusoaica mai este dublă campioană olimpică, la Atena în 2004 şi la Beijing în 2008, şi campioană europeană la Goteborg, în 2006.

Campioana olimpică de la Londra, americanca Jenn Surh, şi cubaneza Yarisley Silva, au câştigat argintul, respectiv, bronzul la Moscova, ambele cu sărituri de 4,82 metri.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑