Un meci cât o calificare! România întâlnește azi Irlanda de Nord, în cel mai greu meci al grupei



 

**VIDEO** Un meci cât o calificare! România întâlnește azi Irlanda de Nord, în cel mai greu meci al grupei

România are în față cel mai dificil meci din preliminariile EURO 2016, cel cu Irlanda de Nord, liderul neînvins al grupei. Cu o victorie, tricolorii ar face rocada cu britanicii în grupa F şi şi-ar asigura în mare parte prima participare la un turneu final după 8 ani de pauză.

„Este cel mai important meci al anului, din punctul meu de vedere. Consider că o victorie ne-ar ajuta să facem un pas uriaș în a rezolva ecuația calificării”, a declarat Anghel Iordănescu, selecționerul României.

Aceeași idee o susține și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

„Bineînțeles că e meciul anului. E în joc calificarea, dacă luăm cele trei puncte. Gândiți-vă ce înseamnă să intrăm în iarnă cu zece puncte și cu primul loc asigurat”, a spus și Burleanu.

Nord-irlandezii acceptă statutul de favorită al naționalei țării noastre, dar susțin că au venit cu încrederea că pot scoate puncte la București.

„Știu de schimbarea selecționerului, știu de absențe, dar aveți o echipă foarte bună, puternică. A demonstrat-o și în preliminariile pentru Campionatul Mondial, în play-off. Ne va fi foarte greu, dar suntem în formă, am venit aici încrezători”, a explicat Michael O'Neill, selecţionerul Irlandei de Nord.

Irlanda de Nord este surpriza grupei F din preliminariile pentru EURO. Până acum, a câştigat în deplasările din Ungaria şi Grecia, dar şi acasă cu Insulele Feroe.

„Cred că va fi un meci mai mult de luptă, însă va trebui să nu intrăm în jocul lor, ci să facem ce știm noi mai bine și să scoatem rezultatul pe care ni-l dorim vineri”, a spus Dragoș Grigore, fundașul lui Toulouse și al naționalei României.

O să încercăm să nu repetăm greșelile din trecut. Este de înțeles că jucătorii irlandezi sunt puternici și se bazează pe faze fixe. Ei au primit gol cu Ungaria dintr-o fază fixă și asta înseamnă că pot fi puternici în atac, dar și surprinși în faze fixe, în apărare. Nu rămâne decât să fim concentrați, să fim în marcaj strâns la fazele fixe și în momentul în care faci marcaj ai puține probleme”, a declarat Răzvan Raț.

Pentru stelistul Alex Chipciu e clar că suntem mai buni decât liderii de moment ai grupei. „Sunt sigur că suntem mai buni ca ei, ca valoare, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să intrăm concentrați și să nu dăm totul ca să câștigăm, pentru că, în ziua de azi, dacă joci fără concentrare, e foarte greu să câștigi”, a spus Chipciu.

România și Irlanda de Nord vor da piept vineri, 14 noiembrie, la București, pe Arena Națională, de la ora 21:45, în runda a patra a grupei F de calificare la Euro 2016.

Fazele VIDEO vor putea fi urmărite pe digisport.ro și pe m.digisport.ro, imediat după terminarea jocului, când meciul va fi transmis în premieră pe Digi Sport 1.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑