Inter, echipa cu cele mai multe meciuri fără gol primit şi a treia cea mai bună apărare din Europa



014 декабря 2015

 

**VIDEO** Inter, echipa cu cele mai multe meciuri fără gol primit şi a treia cea mai bună apărare din Europa

Inter Milano şi-a consolidat primul loc în Serie A TIM şi şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului din Italia la 4 puncte. În etapa a 16-a, formaţia lui Roberto Mancini s-a impus categoric pe terenul lui Udinese, scor 4-0, şi a reuşit astfel al 11-lea meci din acest sezon în care nu a primit gol.

În primele cinci campionate ale Europei, nicio altă echipă nu are mai multe partide fără gol primit. Gruparea de pe Meazza este la egalitate în acest top cu revelaţia din Ligue 1, Angers, dar francezii au disputat două jocuri în plus faţă de nerazzurri.

Bayern Munchen, Paris St. Germain şi Olympique Lyon au terminat câte 10 meciuri fără a primit gol, în timp ce Manchester United, Atletico Madrid şi Napoli au câte 9 partide cu cifra 0 în dreptul golurilor primite.

În istoria Serie A, doar marele AC Milan al lui Arrigo Sacchi stă mai bine. În sezonul 1987/88, formaţia rossonera a avut 12 meciuri fără gol primit în primele 16 etape.

Chiar dacă este lider în privinţa partidelor în care nu a primit gol, Inter este doar pe locul 3 în clasamentul celor mai bune apărări din ligile de top ale Europei.

Samir Handanovic, portarul cu cea mai bună medie a şuturilor apărate în acest sezon în primele cinci campionate de pe continent, a primit 9 goluri, tot atâtea câte are şi PSG. Cu doar şapte goluri încasate în actuala ediţie de campionat, Atletico Madrid are cea mai bună apărare din Europa, echipa lui Diego Simeone fiind urmată în acest top de Bayern Munchen.

Totuşi, Inter rămâne singura echipă din Serie A cu mai puţin de 10 goluri primite în acest sezon, însă tehnicianul nerazzurrilor, Roberto Mancini, speră să îmbunătăţească în curând şi cifrele ofensivei.

"Vreau să avem şi cel mai bun atac din campionat", a spus antrenorul de 51 de ani, la finalul partidei cu Udinese, care s-a încheiat cu cea mai clară victorie a Interului în deplasare în actuala stagiune.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑