Naturalizarea luptatorului de taekwondo Aaron Cook - comoara pentru Moldova: E calificat la Olimpiada de la Rio si favorit la medalia de aur - VIDEO



014 декабря 2015

Moldova a capatat o comoara prin naturalizarea luptatorului de taekwondo, Aaron Cook. Cel putin asa crede Presedintele Federatiei de taekwondo. Britanicul, care reprezinta Moldova pe arena internationala, s-a calificat la Olimpiada de la Rio si este printre favoriti la cucerirea medaliei de aur. Luptatorul a fost prezent ieri, ca oaspete de onoare, la campionatul national si ne-a impartasit din emotiile traite in acest prim an de cand reprezinta Moldova.

 

Aaron COOK, TAEKWONDO, MOLDOVA: “Sunt bucuros că reprezint Moldova, este un nou început pentru mine. Sunt nerăbdător să lupt pentru Moldova la Olimpiadă şi le mulţumesc celor care au făcut ca acest lucru să fie posibil.”

 

A fost un prim an senzational pentru Aaron Cook sub drapelul tarii nostre. Britanicul naturalizat a devenit medaliat cu bronz la mondialul din Celeabinsk, apoi a cucerit argintul in doua randuri la Grand Prix-ul din Moscova, apoi la cel din Mexic. Dupa ultima competitie luptatorul moldovean s-a calificat la Olimpiada de la Rio. La Jocurile Olimpice, Aaron Cook – sportiv clasat pe locul 2 mondial - in categoria de 80 de kilograme, nu doar pur si simplu ne va reprezenta tara, el este printre favoriti la castigarea medaliei de aur.

 

Aaron COOK, TAEKWONDO, MOLDOVA: “Ştiu că am abilitatea de a cuceri medalia de aur. În zilele noastre este totul posibil şi sper că de acolo voi aduce prima mea medalie de aur pentru Moldova. ”

 

Igor IUZEFOVICI, PRESEDINTE FEDERATIA TAEKWONDO WTF: “ Întradevăr am adus o comoară, e adevărat. Pentru Moldova acesta a fost un an de progres pentru că federaţia noastră a obţinut o cotă olimpică la Rio. ”

 

Rezultatele excelente l-au facut in scurt timp pe Aaron Cook unul dintre cei mai promitatori sportivi pe care ii are Moldova. Pe final de sezon, luptatorul este nominalizat la titlul de cel mai bun sportiv al anului.

 

Aaron COOK, TAEKWONDO, MOLDOVA: “Sunt foarte fericit şi mă simt onorat să fiu nominalizat pentru un aşa premiu. Reprezint Moldova de puţin timp şi dacă aş câştiga trofeul de cel mai bun sportiv al anului, ar fi minunat. Sper în continuare să fac lucruri tot mai mari pentru această ţară minunată. ”

 

Intre timp, britanicul si-a adaugat in colectie un noul premiu international. El a cucerit trofeul pentru lovitura anului.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑