Germanii vor să cucerească cel puţin 30 de medalii la Jocurile Olimpice de la Soci



 

Sportivii germani sunt puşi pe fapte măreţe înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci. Directorul Comitetului Olimpic German, Michael Vesper, a anunţat că îşi doreşte ca reprezentaţii ţării sale să cucerească cel puţin 30 de medalii la competiţia din luna februarie.

"Obiectivul nostru pentru Olimpiada de la Soci este să repetăm performanţa din 2010, de la Vancouver, unde am reuşit să cucerim 30 de medalii, sau poate să depăşim această cifră. Asta ar însemna să terminăm competiţia pe podium în clasamentul general. De fapt, acest lucru este mai mult o ambiţie decât un obiectiv", a spus directorul Comitetelui Olimpic German, Michael Vesper.

La ediţia precedentă a Jocurilor Olimpice, cea de la Vancouver, Germania a cucerit în total 30 de medalii, dintre care zece de aur, clasându-se la final pe locul doi în clasamentul general al medaliilor.

Întrebat de jurnalişti despre măsurile de securitate de pe parcursul Olimpiadei, oficialul german a declarat că această problemă ţine de organizatorii evenimentului sportiv.

"Organizatorii sunt responsabili pentru securitatea tuturor participanţilor la acest eveniment, a spectatorilor, a jurnaliştilor, dar şi a tuturor care vor fi acolo. De altfel, securitatea echipei noastre va fi asigurată şi de autorităţile germane, care vor fi alături de noi", a mai spus directorul Comitetului Olimpic German.

În ultima perioadă, Rusia a fost zguduită de mai multe atacuri teroriste. Cel mai recent atentat cu bombă s-a produs luna trecută, în oraşul Volgograd, în urma căruia au decedat aproximativ 30 de persoane.

După aceste incidente, preşedintele rus Vladimir Putin a cerut înăsprirea măsurilor de securitate în întreaga ţară, în special în zona unde se vor disputa Jocurile Olimpice.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑