Zimbru continuă aventura europeană. Galben-verzii au plecat în Bulgaria pentru a se întâlni cu ŢSKA Sofia



 

Zimbru îşi va continua aventura europeană cu cea mai titrată echipă din Bulgaria. Chiar dacă a fost fondat cu un an mai târziu decât formaţia din Chişinău, ŢSKA Sofia are un palmares bogat, cu zece de trofee naţionale şi victorii răsunătoare în cupele europene.

Oficialii Zimbrului au decis ca echipa să meargă cu autocarul în Bulgaria, unde "galben-verzii" urmează să joace meciul tur din a doua rundă preliminară a Ligii Europei, cu ŢSKA Sofia.

Echipa va face două popasuri, la Bucureşti, şi în oraşul bulgar Ruse, unde vor dormi la hotel. În total, distanţa de 820 de kilometri va fi parcursă în 24 de ore.

Vestea bună pentru Zimbru este faptul că toţi fotbaliştii sunt apţi de joc. Împreună cu echipa a plecat şi internaţionalul moldovean Maxim Potârniche, care ar putea să fie legitimat şi inclus în lot pâna la ora meciului cu bulgarii.

Zimbru nu este singura echipă din Moldova care a plecat la un meci din cupele europene cu autocarul. Acum o săptămână, Veris a ales aceeaşi cale până în Bulgaria, pentru întâlnirea cu Litex Loveci, pierdută de "haiduci" cu 0-3.

ŢSKA Sofia este un club relativ tânăr în comparaţie cu alte echipe cu tradiţii în Bulgaria, cum ar fi Levski Sofia sau Litex Loveci. Clubul a fost fondat în anul 1948, cu un an mai târziu decât Zimbru, dar a reuşit cele mai mari performanţe pentru fotbalul local.

"Militarii" au devenit campioni naţionali de 31 de ori, mai multe decât oricare altă echipă din Bulgaria, au câştigat Cupa de 19 ori, iar pe plan european au reuşit să ajungă de două ori în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, 1967 în 1982.

De-a lungul anilor, formaţia din capitala Bulgariei a obţinut victorii cu aşa echipe ca Juventus, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Ajax, Liverpool, Valencia sau Atletico Madrid.

ŢSKA Sofia s-a duelat cu echipele moldoveneşti o singură dată. În preliminariile a Cupei UEFA, din sezonul 2000-2001, bulgarii au dat peste Constructorul Chişinău, de care au trecut cu scorul general de 11-2. ŢSKA a învins la Sofia cu 8–0, iar la Chişinău s-au impus cu 3–2.

În total, ŢSKA a jucat 216 meciuri în cupele europene, reuşind să obţină 85 de victorii, 45 remize, iar 86 partide le-a pierdut.

Partida tur, dintre ŢSKA şi Zimbru, din a doua rundă preliminară a Ligii Europei se va juca joi, de la ora 20:30, pe Stadionul Armatei, din Sofia.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑