Cristina Andronache, acuzații la adresa lui Valerii Moraru: “Încă nu băgat niciun leu la Rapid!”



015 августа 2014

 

**VIDEO** Cristina Andronache, acuzații la adresa lui Valerii Moraru: “Încă nu băgat niciun leu la Rapid!”

Rapid a fost preluată în această vară de omul de afaceri Valerii Moraru, iar toată suflarea giuleşteană a fost convinsă că acest lucru urma să coincidă cu finalul problemelor financiare cu care s-au confruntat feroviarii în ultimul an, după ce George Copos s-a retras din funcția de acționar majoritar.

Administratorul judiciar mandatat de instanță pentru a supraveghea activitatea societății pe perioada insolvenței a dezvăluit însă că noul proprietar nu a investit deocamdată niciun ban la echipă. Într-un interviu exclusiv acordat Digi Sport, Cristina Andronache a spus că omul de afaceri doar a depus niște bilete la ordin care garantează investițiile viitoare și care ar putea fi executate forțat din toamnă dacă Moraru nu va băga bani în conturile clubului.

“Nu a virat niciun ban până la acest moment și răspunsul e extrem de simplu. Conturile pot să vorbească, nu a virat niciun ban.

Putea să vireze la momentul la care s-a făcut cesiunea acțiunilor de la dl Zamfir la dl Valerii Moraru. Dl Zamfir asigurase un împrumut de două milioane și jumătate de lei în primul an de plan de reorganizare, iar dl Moraru a preluat obligația de a acorda acel împrumut.

Acea obligație este garantată și este încheiat un contract de cesiune al acelui imprumut și am primit de la Azuga Waters niște bilete la ordin care garantează că, în situația în care dl Moraru nu ar împrumuta societatea Rapid cu sumele respective, că noi putem introduce și executa silit aceste bilete.

Dar prima scadență a unui astfel de bilet la ordin este la sfârșitul lunii septembrie și pe urmă sunt scadente din lună în lună. Eu trag nădejde că nu se va ajunge la executarea acelor bilete, pentru că rolul acționarului e de acorda împrumuturi ori de câte ori societatea are nevoie, iar societatea are nevoie în acest moment”, a spus administratorul judiciar al feroviarilor. 

Cristina Andronache a mai spus că omul de afaceri moldovean și-a instalat deja pe tot stadionul însemnele firmelor, cu toate că încă nu a fost semnat niciun contract de publicitate.

“Dl Moraru a făcut afirmația că, în baza unui contract de publicitate, va aduce suma de un milion și jumătate de euro. A omis atunci să precizeze că acea sumă va fi alocată cu titlul de publicitate în decurs de cinci ani.

Până în acest moment, deși i s-a prestat publicitate și pe echipament și pe stadion, încă nu avem un contract perfectat pentru că dumnealui nu a făcut propunerea unui contract de sponsorizare, iar Rapid ca societate nu poate primi sponsorizări din partea unei alte societăți comerciale”, a mai precizat administratorul judiciar al giuleștenilor.

Cristina Andronache a recunoscut că a mai avut și decizii eronate, însă a precizat că singurul său obiectiv este ca Rapid să iasă cu bine din starea de insolvență:

“Eu am reușit să aduc clubului suma de un milion de euro, care se va vedea treptat, și am și încasat o parte din drepturile TV, grație rezultatului de la TAS. Asta ne-a ajutat să existăm.

Pe de o parte, a existat rezultatul sportiv al echipei, care și-a câștigat dreptul la promovare, și pe de altă parte este terenul meu, pe care am jucat eu, cel separat, în instanță”.


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑