Noul preşedinte al UEFA pregateşte o schimbare majoră in UCL: "Cluburile de top nu vor mai fi favorizate"



015 сентября 2016
sursa: diplomatic-corporate-services.si
Slovenul Aleksander Ceferin, noul preşedinte al UEFA, pregăteşte o schimbare majoră în Liga Campionilor şi poate înfuria cluburile de top din campionatele puternice, scrie ziare.com.
Proaspăt numit în funcţie, Ceferin intenţionează să facă paşii necesari pentru a anula noul format din Liga Campionilor.
Începând cu 2018, Spania, Anglia, Germania şi Italia vor trimite direct câte patru echipe în grupele Ligii Campionilor. Până în prezent, locul 4 din cele patru campionate juca play-off, însă UEFA a schimbat regulile în urmă cu câteva săptămâni.
Acum, Ceferin spune că doreşte să schimbe din nou această regulă pentru că echipele din campionatele de top să nu mai fie favorizate.
"La momentul acelei schimbări nu am fost informaţi corespunzător. Trebuie să ne aşezăm şi să discutăm din nou despre asta. Trebuie să le arătăm cluburilor că noi suntem forul caredecide şi să avem un dialog. Sunt convins că vom găsi o rezolvare", a spus Ceferin.
Decizia din urmă cu câteva săptămâni a forului continental a stârnit furia Asociaţiei Europene a Ligilor Profesioniste, ce reuneşte 24 de campionate de pe "Bătrânul Continent".
"Această decizie va avea un impact negativ asupra campionatelor interne din cele 24 de ligi naţionale şi va mari prăpastia sportivă şi financiară dintre marile cluburi din Europa şiceilalţi", se arată într-un comunicat al forului, de săptămâna trecută.
Pentru a trimite direct în grupele Ligii Campionilor echipele de pe locul 4 din ţările respective, UEFA a obligat reprezentantele ţărilor clasate de la locul 11 în jos în clasamentulcoeficientilor să joace preliminarii.
Mai mult, UEFA a hotărât să modifice modul în care va împărţi bonusurile financiare, iar cluburile importante vor încasa mai mulţi.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑