Klitschko își păstrează toate centurile de campion la categoria grea! KO în repriza a 5-a în fața lui Pulev



**Klitschko își păstrează toate centurile** de campion la categoria grea! KO în repriza a 5-a în fața lui Pulev

Wladimir Klitscho rămâne campion mondial la categoria grea în versiunile WBA, WBO, IBF și IBO, după KO-ul aplicat sâmbătă bulgarului Kubrat Pulev, în meciul transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

Lovitura decisivă a venit în repriza a cincea, după ce Pulev mai fusese numărat de 3 ori în rundele precedente. Un croșeu scurt la bărbie a încheiat lupta și a adus a 63-a victorie la profesioniști pentru ucraineanul poreclit "Dr. Steelhammer" (a 53-a înainte de limită).

Lupta s-a desfășurat doar cu titlul IBF de campion mondial pe masă. Inițial, cei doi ar fi trebuit să încrucișeze mănușile pentru toate cele 4 centuri deținute de cel mai mic dintre frații Klitschko, însă bulgarul nu a plătit toate licențele și s-a văzut nevoit să lupte doar pentru IBF, acolo unde a fost campion mondial și Lucian Bute, la categoria super mijlocie.

În prima repriză, bulgarul poreclit "Cobra" a fost numărat de două ori în decurs de 20 de secunde, de fiecare dată după lovituri de stângă aplicate de campionul mondial. A făcut și spectacol în ring, stând într-un picior și scoțând limba la arbitru, pentru a-i arăta că este apt de luptă după knock-down. A continuat, dar cu un stil ușor atipic, obligându-l și pe Klitschko să schimbe puțin registrul față de luptele precedente.

Cu 55 de secunde rămase din repriza a treia, Pulev a fost din nou numărat, dar s-a ridicat mai rapid de această dată, făcând și semn că a fost mai degrabă împins, decât doborât din lovitură.

Wladimir a părut să fie pus puțin în dificultate abia în runda a 4-a, când nu a putut eschiva la câțiva pumni trimiși de Pulev într-un moment în care a arătat mai multă agresivitate, însă atât în plan ofensiv din partea pugilistului originar din Sofia.

Meciul s-a încheiat în repriza a cincea, după multe clinciuri și lovituri scurte aruncate la corp sau după ceafă de cei doi sportivi. Dintr-o astfel de fază a venit și croșeul de stânga care l-a trimis pentru ultima dată la podea pe Kubrat Pulev, învins în premieră în cariera profesionistă.

Klitschko (38 de ani) a ajuns la 63 de victorii la profesioniști (53 înainte de limită), unde are și 3 înfrângeri de-a lungul carierei.

Pentru Pulev (33 de ani) a fost prima înfrângere în 21 de meciuri. Bulgarul rămâne cu 20 de victorii (11 înainte de limită).

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑