Organizatorii Olimpiadei de la Rio, criticaţi dur de Federaţia Internaţională de Nataţie



017 сентября 2015
Foto: esporte.uol.com.br

Oficialii Federaţiei Internaţională de Nataţie au criticat dur organizatorii Olimpiadei de la Rio. Forul internaţional a anunţat printr-o scrisoare că este inadmisibil faptul că apa în care vor concura sportivii este plină de bacterii şi viruşi.

În urma unei investigaţii jurnalistice s-a constatat că în apele din Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Olimpice din 2016, există un nivel extrem de mare de viruşi şi bacterii. Asta din cauza că în Brazilia resturile menajere nu sunt filtrate.

Conducerea Federaţiei Internaţionale de Nataţie s-a arătat indignată de această situaţie şi a trimis o scrisoare Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice. Oficialii forului au criticat dur brazilienii şi le-au cerut să facă o analiză a apei pentru a afla cât de mare este pericolul pentru sportivi.

Totodată, Federaţia Internaţională de Nataţie a menţionat în scrisoare că este nemulţumită de faptul că bazinul olimpic are 13.500 de locuri, cu patru mii mai puţine decât cel de la Olimpiada precedentă.

La Olimpiada de la Rio urmează să participe 1.400 de sportivi la diferite probe de nataţie.

De partea cealaltă, Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice a postat pe site-ul oficial imagini cu edificiile sportive, pentru a demonstra că lucrările de construcţie decurg conform planului.

Până la ceremonia de deschidere a Olimpiadei au mai rămas 328 de zile.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑