Scandalul de dopaj din Rusia continuă! Un campion mondial la haltere, suspendat de la JO de la Rio



foto simbol: Haltere/curentul.md
Campion mondial la haltere, atletul rus Alexei Lovcev nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat oficial că sportivul din Rusia a fost suspendat pe 4 ani după ce a fost depistat pozitiv la un control anti-doping.
La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, Lovcev a devenit campion mondial în oraşul american Houston, stabilind un nou record mondial în categoria de peste 105 kg la stilul ”aruncat”- 264 kg.
 width=
Rezultatul a provocat stupoare printre jurnaliști, dar la întrebarea ”de unde a făcut rost de atâtea forțe”, Lovcev a răspuns misterios: ”M-a ajutat matușca Rusia!”.
În urma unui control anti-doping, însă, în sângele halterofilului a fost depistată o substanţă interzisă. Alexei Lovcev a declarat prompt că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Lovcev este al 4-lea halterofil rus suspendat pentru concursul olimpic de la Rio de Janeiro. Mai devreme, urmare a controalelor anti-doping, a fost dictată suspendarea pentru Alexei Kosov, Olga Zubova și Olga Afanasieva, motiv pentru care Rusia poate pierde suplimentar o cotă olimpică deja obținută.
 width=
Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că alți 31 de sportivi au mai fost depistaţi pozitiv, dar încă n-a dezvăluit numele acestora și genurile de sport pe care cei în cauză le practică.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑