Camerunul, Coasta de Fildeş şi Nigeria s-au calificat la Mondialul din Brazilia



 

Camerunul, Coasta de Fildeş şi Nigeria au devenit primele naţionale africane care s-au calificat la Mondialul din Brazilia. Camerunul a învins cu 4-1 la general Tunisia, Drogba şi compania au eliminat selecţionata din Senegal, după un retur dramatic jucat pe teren neutru, iar nigerienii au câştigat şi cea de-a doua partidă cu Etiopia.

Naţionala Camerunului s-a calificat la Campionatul Mondial din Brazilia, după ce s-a impus cu 4-1 la general în faţa Tunisiei. În tur, cele două selecţionate au remizat fără goluri, iar pe teren propriu, Camerunul a deschis scorul chiar în minutul 4, reuşita aparţinându-i lui Pierre Webo, de la Fenerbahce. Până la pauză, gazdele şi-au dublat avantajul, după golul lui Benjamin Moukandjo. La începutul reprizei secunde, Ahmed Akaichi a redus din diferenţă şi a readus speranţele tunisienilor la calificare, însă camerunezul Jean Makoun şi-a trecut în cont dubla, marcând în minutele 66 şi 86, stabilind rezultatul final de 4-1, iar Camerunul a obţinut astfel biletele pentru Mondialul din Brazilia.

După victoria de acasă, scor 3-1, Coasta de Fildeş a început meciul retur cu Senegal în calitate de favorită la calificare. Partida s-a jucat în oraşul Casablanca, din Maroc, şi a fost echilibrată. Primul gol s-a marcat abia în minutul 77. Moussa Sow a deschis scorul din penalty, iar Senegal mai avea nevoie de un singur gol pentru a ajunge la Mondial. Soarta calificării s-a decis în ultimul minut al prelungirilor, atunci când Salomon Kalou a reuşit egalarea. Scor final, 1-1, iar Coasta de Fildeş s-a calificat la Mondial, după ce a învins la general cu 4-2.

Nigeria a avut o cale mai uşoară spre Mondialul din Brazilia. Echipa antrenată de Stephen Keshi a învins în tur Etiopia cu 2-1 şi a început în forţa şi partida retur. Scorul a fost deschis în minutul 20, de Victor Moses, din penalty. În minutul 82, Victor Obinna, de la Lokomotiv Moscova, a marcat pentru 2-0 şi a rezolvat calificarea "vulturilor verzi" la turneul final. Nigeria a câştigat în dubla manşă cu scorul general de 4-1.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑