FC Sevilla a câștigat pentru a treia oară consecutiv Liga Europei



foto: Sevilla, Campioană Europa League/citizen.co.za
FC Sevilla a învins cu 3-1 echipa engleză Liverpool, obţinând astfel a treia oară consecutiv victoria în Liga Europei. Spaniolii au cucerit pentru a cincea oară trofeul Europa League și este cea mai de succes formație din istoria competiției.
Finala a fost precedată de o bătaie generală între fanii celor două cluburi, care s-au luat la pumni în incinta stadionului "Sankt-Jakob Park" din Basel.
Liverpool a început mai bine partida și a deschis scorul în minutul 35 după un șut superb cu exteriorul al lui Daniel Sturridge de la marginea careului. "Cormoranii" au înscris încă o dată în prima parte a meciului prin croatul Dejan Lovren, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid la Sturridge.
Repriza secundă a fost una de poveste pentru andaluzi. La doar 16 secunde după reluare Sevilla a restabilit egalitatea prin Kevin Gameiro. În minutul 65 căpitanul spaniolilor, Coke, a marcat pentru 2-1 la capătul unei faze frumoase.
Același Coke și-a trecut în cont dubla 5 minute mai târziu și a închis tabela. În urma acestui succes Sevilla va primi de la UEFA un bonus în valoare de 6,5 milioane de euro. Datorită victoriei în Liga Europei, formația spaniolă s-a calificat automat în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑