Florentina Marincu e campioană europeană de junioare la săritura în lungime



 

**VIDEO** Florentina Marincu e campioană europeană de junioare la săritura în lungime

Atleta româncă Florentina Marincu a cucerit duminică medalia de aur în proba de lungime, la Campionatele europene pentru juniori de la Eskilstuna (Suedia), cu rezultatul de 6,78 m, succes la care se adaugă medalia de bronz obţinută cu 2 zile în urmă, la triplusalt, o nouă dovadă a talentului deosebit al sportivei din Deva, anul acesta medaliată cu bronz la CE indoor pentru senioare.

Medalia de argint a fost câştigată de Anna Buehler, din Germania, cu 6,55 m (a doua săritură ca valoare 6,52 m), iar cea de bronz a revenit sportivei din Spania Fatima Diame - 6,55 m (a doua săritură 6,16 m).

În concursul de la Eskilstuna, desfăşurat cu un vânt favorabil de 3-4 m/s, Florentina Marincu a început cu 6,34 m, a continuat cu 6,78 m, apoi 6,58 m, 6,51 m, după care, cu victoria asigurată, a renunţat să sară, pentru a nu forţa inutil într-un sezon început încă din prima lună a anului, cu vârf de formă şi pentru competiţiile de sală.

Componentă a CNS Cetate Deva, unde este antrenată de Nicolae Alexe, Florentina Marincu a făcut un progres constant şi firesc, de la cele 2 titluri mondiale la cadeţi, în 2013, la Doneţk, la acest titlu european de la categoria superioară de vârstă, dublat de medalia de bronz obţinută vineri la triplusalt. Mai mult, a reușit să cucerească medalia de bronz a senioarelor, la lungime, la CE indoor de la Praga, cu un nou record continental de junioare, cu 6,79 m.

La actualele CE de juniori, delegaţia României a cucerit în total 3 medalii, aur şi bronz pentru Florentina Marincu, la lungime şi, respectiv, triplusalt, şi argint, prin Rareş Toader, la aruncarea greutăţii, rezultat meritoriu, care menţine atletismul juvenil din ţara noastră în primele rânduri ale ierarhiei internaţionale.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑