Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore se va desfăşura conform programului obişnuit



019 сентября 2015
Foto: s2ki.com

Marele Premiu al statului Singapore va avea loc, deşi a fost în pericol să fie amânat din cauza unui fum dens care a crescut semnificativ nivelul de poluare ca urmare a unor incendii din Indonezia.

Vântul şi ploaia care au căzut asupra oraşului-stat au îmbunătăţit semnificativ situaţia, astfel că indicele de poluare a scăzut vineri sub 100, iar riscul pentru sănătate a devenit doar unul moderat.

Astfel, Marele Premiu al statului Singapore se va desfăşura conform programului obişnuit. Piloţii sunt nerăbdători să evolueze pe circuitul Marina Bay.

"Nu sunt chiar atât de încântat de rezultate. Desigur, ne propunem să facem un pas înainte. Cred că am îmbunătăţit rezultatele, dar dacă să comparăm cu alte echipe, atunci nu prea ne-a reuşit", a spus pilotul Valterri Bottas.

În acest final de sezon, lupta pentru titlu se dă între Lewis Hamilton şi Nico Rosberg. Britanicul este lider la general şi are un avans de 53 de puncte faţă de coechipierul său de la Mercedes. Rosberg este decis să câştige Marele Premiu al statului Singapore.

"Este interesant să fiu aici, pentru că e un circuit foarte mare. În Singapore mereu este o atmosferă deosebită. Evenimentul este unul fantastic. Până acum, cel mai bun rezultat obţinut aici este locul doi. În acest an trebuie să fiu mai sus, adică pe primul loc", a afirmat Rosberg.

Lewis Hamilton poate egala după această cursă palmaresul de 41 de victorii în 161 de curse deţinut de Ayrton Senna.

Cinci dintre cele şapte curse din Singapore au fost câştigate de pilotul care a plecat din pole position. Red Bull Racing este echipa cu cele mai mari succese obţinute în statul asiatic, cu patru victorii şi opt clasări pe podium.

Prima cursă din Singapore s-a desfăşurat în 2008, iar atunci câştigător a devenit Fernando Alonso.

Marele Premiu al statului Singapore va avea loc duminică, în nocturnă.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑