Premieră în tenisul din Moldova! Radu Albot, calificat pe tabloul principal de la Roland Garros



foto simbol: Radu Albot/publika.md
O nouă performanţă excepţională a lui Radu Albot! Tenismanul moldovean s-a calificat pe tabloul principal la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului.
Albot l-a învins în turul trei preliminar pe Andrei Golubev din Kazahstan cu scorul de 6-0, 7-6.
Tenismanul din ţara noastră şi-a asigurat un cec în valoare de 30.000 de euro pentru calificarea pe tabloul principal. În cazul în care Radu Albot se va califica în turul secund, atunci valoarea premiului său se va dubla.
În acest an, premiile turneului de la Paris s-au mărit cu 14 la sută față de anul trecut. Câştigătorii competiţiilor - atât la masculin, cât și la feminin - vor încasa câte 2 milioane de dolari fiecare. Fondul total de premiere se ridică la 32 milioane de dolari.
Radu Albot a înregistrat anul trecut cea mai mare performanţă a tenisului moldovenesc anume pe zgura de la Roland Garros.
El a ajuns până sferturile de finală ale competiţiei la proba de dublu. Atunci, Albot a evoluat în pereche cu cehul Lukas Rosol.
Cu câteva zile înainte de meciurile de pe tabloul principal, Roger Federer a anunţat că nu va participa la Roland Garros. El şi-a motivat decizia prin faptul că nu este recuperat sută la sută după o accidentare şi nu vrea să îşi asume riscuri.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑