Lupte de foc la primul Campionat Național de MMA. Competiția a adunat zeci de luptători din toată țara



foto simbol: Luptători/publika.md
Spectacol de zile mari la prima ediţie a Campionatului Naţional de arte marțiale mixte.
La turneul care s-a desfăşurat în Capitală au participat aproape 50 de luptători din toată ţara în şapte categorii de greutate. Sportivii nu au avut milă de adversari.
La competiţie au evoluat sportivi amatori, motiv pentru care ei au purtat în ring echipament de protecţie.
"Este un nivel prin care trec toţi amatorii. După asta se poate de ajuns la galele profesioniste. Acolo cred că nu este mai dificil, dacă te antrenezi cum trebuie, dacă te alimentezi corect şi desigur te odihneşti", a spus luptătorul Ilie Musteață. 
Printre participanţii la competiţie s-au numărat sportivi din alte genuri de lupte. Unul din ei este Igor Beşleaga. Acesta practică luptele greco-romane, iar recent a participat la turneele de calificare pentru Olimpiada de la Rio.
Beşleaga a devenit campion al Moldovei la MMA în categoria de greutate de 77 kilograme.
"Acest lucru face dovada că anume luptele greco-romane sunt la un nivel foarte înalt în Moldova. Dacă eşti pregătit bine pentru lupte greco-romane, atunci aici e mai uşor. Dar dacă eşti pregătit fizic, atunci e și mai bine. Din acest motiv am şi participat", a precizat sportivul.
Federaţia Naţională de Arte Marţiale Mixte, care a fost fondată în 2009, a organizat turneul cu susţinerea Asociaţiei FEA.
"Nu am organizat anterior astfel de competiții întrucât pentru un campionat de MMA e nevoie de arbitri calificaţi pentru a nu admite accidentările sportivilor. Este nevoie și de sportivii mai pregătiţi. Acum având arbitri şi sportivi de valoare, putem deja să organizăm un campionat la nivel înalt. Faptul că asociaţia FEA este alături de noi denotă că am crescut", a precizat antrenor lotul naţional de MMA, Ion Gheorghiu. 
"Am mai spus-o, Federaţia de amatori stă la baza sportului profesionist. Este o pepinieră pentru sportul profesionist. Asta avem în K-1, cred că aşa va fi şi în MMA", a menționat președintele FEA, Dorin Fea. 
Săptămâna viitoare la Chişinău va fi organizat turneul profesionist de MMA, Eagles Fighting Championship.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑