Maraton în condiţii extreme la Beijing: Majoritatea concurenţilor au alergat cu măşti pe faţă (VIDEO)



020 октября 2014

 

Maraton în condiţii extreme la Beijing! Majoritatea concurenţilor au participat la maraton cu măşti pe faţă din cauza poluării mari a aerului în capitala Chinei. 

Smogul a depășit de 15 ori nivelul normal, mulți dintre participanţi au folosit măști antipoluare, după ce organizatorii au refuzat să amâne cursa. Aceştia şi-au motivat decizia prin faptul că au mobilizat personal medical suplimentar, după ce s-a anunțat cod portocaliu.

Particulele de PM2,5, care pot penetra în profunzime plămânii, au ajuns la nivelul de 400 micrograme pe metru cub în anumite cartiere ale Beijing-ului, în timp ce nivelul maxim cotidian recomandat de Organizația Mondială a Sănătății este de 25.

"În timpul desfăşurării maratonului în aceste condiţii, am simțit că nu transpiram bine. Corpul meu a fost foarte lipicios și umed, nu puteam transpira în mod normal", a declarat un participant.

Cursa masculină a fost câștigată de etiopianul Birhanu Gebru, care a parcurs cei 42 de kilometri ai cursei în 2 ore 10 minute şi 42 de secunde, în timp ce la feminin s-a impus Fatuma Sado Dergo, în 2 ore 30 de minute şi trei sutimi de secundă.

La maraton au participat aproximativ 30 de mii de sportivi.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑