Patinatorii sud-coreeni ar putea să concureze pentru alte ţări la următoarea ediţie a Olimpiadei de iarnă



 

Coreea de Sud poate rămâne fără reprezentanţi la competiţiile internaţionale de patinaj viteză. Mai mulţi patinatori din statul asiatic ar putea renunţa la cetăţenia coreeană şi să concureze pentru alte ţări la următoarea ediţie a Olimpiadei de iarnă. Asta deoarece conducerea ţării nu oferă mare atenţie acestui gen de sport.

Ahn Ki Won, tatăl campionului olimpic de la Soci, Viktor Ahn, a criticat dur Federaţia de Patinaj Viteză din Coreea de Sud. Acesta a declarat că sportivii din această ţară ar putea reprezenta alte state aşa cum o face fiul său, dacă oficialii nu se vor implica în dezvoltarea patinajului viteză.

Între anii 2008-2009, fiul lui Ki Won, Viktor Ahn a fost accidentat, iar ca urmare, în ajunul Olimpiadei de la Vancouver, a fost exclus din lotul Coreei de Sud. În 2011, acesta a primit cetăţenia Rusiei.

"În aceste condiţii nu se poate patina chiar dacă există un sportiv bun. Dacă va continua aşa, atunci îl voi lăsa şi pe fiul meu mai mic să concureze pentru o altă ţară. Trebuie de schimbat ceva", a declarat Ki Won.

Antrenorul, Ahn Ki-Won, vrea ca oficialii sud-coreeni să i-a măsuri în timpul apropiat dacă nu vor să rămână fără ceilalţi sportivi până la următoarea Olimpiadă.

"Tot ce vreau este ca federaţia de patinaj să creeze condiţii confortabile pentru sportivi, iar toată activitatea să fie transparentă şi democratică. Astfel îi va putea păstra pe cei mai buni sportivi", a spus antrenorul.

La Olimpiada de la Soci, Viktor Ahn a cucerit trei medalii de aur pentru Rusia.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑