Flacăra olimpică a ajuns la triburile din Brazilia! Evenimentul a fost aşteptat cu nerăbdarea de localnici



Foto:monitorulcj.ro
Flacăra olimpică a ajuns la triburile indigene din Brazilia! În oraşul Porto Seguro , statul Bahia, evenimentul a fost mult aşteptat de comunitatea locală, ce constituie 900 de mii de persoane. O mulţime de oameni a venit să urmărească trecerea flacărei, astfel încât purtătorul simbolului Olimpiadei a trebuit să fie însoţit de poliţie.
"Pentru noi focul reprezintă viață, aşa că la toate evenimentele noastre, ziua sau noaptea, noi aprindem o flacără. Aceasta înseamnă unitate, iubire, respect faţă de cei mai în vârstă", a specificat reprezentantul triburilor indigene, Raoni Cerquiera.
Flacăra olimpică a fost întâmpinată de practicanții artei marţială tradiţionale din Brazilia, ”capoeira”. Ei au demonstrat elemente tehnice ale acestei lupte.
Apoi flacăra olimpică a ajuns în oraşul Vitoria, unde a fost purtată de către surferul nevăzător Derek Souza.
"Mă simt binecuvântat că am ocazia de a reprezenta olimpicii, purtând flacăra pe nisip, alături de mare. Consider că nu există un loc mai bun pentru mine decât acesta, un loc pe care îl iubesc", a spus surferul, derek Souza.
Torța olimpică va urma un traseu prin 300 de localități braziliene, fiind purtată de 120 de mii de alergători.
După 20 de mii de kilometri, flacăra va ajunge la 5 august pe Stadionul Maracaná din Rio de Janeiro pentru a da startul Olimpiadei de vară, ediția anului 2016.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑