Campionii şi premianţii olimpici au respins învinuirile de folosire a dopajului



 

Sportivii moldoveni care au evoluat pentru naţionala URSS nu au utilizat doping. Campionii şi premianţii olimpici au respins învinuirile de de utilizare a preparatelor interzise care au fost lansate de preşedintele federaţiei de judo. În răspuns, Veaceslav Manolachi şi cerut scuze de la sportivi pentru declaraţiile impridente.


Pe timpul existenţei URSS şi selecţionatei sovietice, Veaceslav Manolachi a activat în grupul ştiinţific, care era responsabil de controlul medical în selecţionata feminină de judo. Atunci în mâinile lui au nimerit dosarele secrete ale tuturor sportivilor. După 30 de ani Manolachi a decis să facă publice datele din fişele medicale. Ce e drept actualul preşedinte al federaţiei Moldovei de judo nu a adus niciun nume.

Sportivii moldoveni care au evoluat în componenţa selecţionatei sovietice, s-au indignat. Campionii şi premianţii olimpici au respins învinuirile şi au făcut o adresare specială.

Oleg Moldovan, Medaliat Cu Bronz La Jocurile Olimpice: «Sper, că el a confundat pregătirea farmacologică a sportivilor cu doping. Sunt lucruri diferite. Sportivul nu foloseşte nicoodată nimic singur».

Larisa Popova, Campioană Olimpică: «Însă sunt cazuri despre care noi nu ştim. Nu poţi învinui pe toţi la un loc. Poate cineva a utilizat, dar eu nu cunosc asemenea cazuri. Nu pot învinui pe nimeni».
Preşedintele federaţiei de judo nu renunţă la cuvintele sale, însă îşi cere scuze publice în faţa sportivilor.

Sportivii moldoveni care au evoluat pentru selecţionata URSS au cucerit 11 medalii olimpice – 5 de aur, 3 de argint şi 3 de bronz.
ALEXANDRU BOTNARI, VITALIE SOBOL PENTRU COTIDIAN
 

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑