Steaua acuză absenţele, înainte de derby-ul cu Dinamo: "Echipa noastră este încă în reconstrucţie"



 

dinamo steaua  22.11.2015**VIDEO** Steaua acuză absenţele, înainte de derby-ul cu Dinamo:

Dinamo şi Steaua se întâlnesc în "Ştefan cel Mare" în cel mai important meci din fotbalul românesc în acest final de an. Campioana este nevoită să improvizeze în primul 11, ţinând cont de numărul mare de accidentaţi şi suspendaţi. Gruparea roş-albastră nu se poate baza pe Tahar şi Chipciu (suspendaţi) şi Hamroun, Kharja, Muniru, Papp şi Enceanu (accidentaţi).

"Este o problemă. Am avut neşansa să pierdem doi jucători importanţi, Tahar şi Chipciu, suspendaţi, pe lângă ceilalţi accidentaţi. Cred că portarul al doilea în situaţia aceasta îşi va reveni şi va fi pe bancă, dar pe ceilalţi nu ne putem baza.

Ştim să abordăm jocul, ştim să jucăm şi să profităm de părţile mai puţin bune ale echipei adverse. Marcând primii, vom pune presiune. Şi eu când am fost jucător, abia aşteptam meciurile cu Dinamo. Ştiu ce simt jucătorii. Pe vremea mea, jucam numai pe teren neutru şi in deplasare şi, dacă nu mă înşel, de-a lungul anilor, palmaresul este în favoarea echipei noastre. Sunt jucători care înţeleg această rivalitate şi alţii care nu înţeleg deloc.

Niciodată nu am avut siguranţa şi convingerea că vom câştiga. Am pierdut pe Ghencea cu 3-0, a mai bătut Dinamo o dată cu 5-1, niciodată nu poţi să spui că una dintre cele două echipe e favorită, niciodată. S-au schimbat multe, s-a schimbat modul de a aborda o asemenea perioadă, în care echipa noastră, chiar dacă nu ne convine, este încă în reconstrucţie. Au plecat jucători importanţi şi au venit alţii care trebuie să le ia locul", a comentat Dumitru Dumitriu, într-o conferinţă de presă.

Steaua a înregistrat 10 victorii şi 3 egaluri în ultimele 13 întâlniri în toate competiţiile cu rivala Dinamo, echipă în faţa căreia nu a mai pierdut de pe 25 aprilie 2011, 0-1 pe Ghencea, după un gol marcat de Gabi Torje.

"Sunt unii pe care nu îi interesează istoria, ci doar prezentul. Nici după joc nu îi va interesa prea mult, pentru că ei ştiu că trebuie să abordeze orice meci la victorie, pentru că joacă la Steaua. Unii jucători nu au această determinare inoculată, să joace pe viaţă şi pe moarte...poate e şi mai bine, pentru că uneori, când vrei să faci totul, nu poţi să faci nimic.

Funcţionăm pe ideea de a nu ajunge în acea latură de a te emoţiona, de a acţiona pripit, pentru că jucăm pe terenul rivalei. Suntem pe poziţii apropiate, acolo, în grupul celor 6 formaţii care se vor bate la titlu", a adăugat Dumitriu.

Înaintea meciului direct, Steaua are 3 puncte în faţa rivalei, fiind pe locul 3 în Liga 1, cu două poziţii peste echipa lui Mircea Rednic. Cele două au acelaşi obiectiv declarat: calificarea în play-off.

Dinamo (4-2-3-1): Cerniauskas - Fai, Mevlja, Puljic, St. Filip - Nedelcearu, Vojnovic - Rotariu, Palic, B. Gavrilă - Gnohere

Antrenor: Mircea Rednic

Steaua (4-2-3-1): Fl. Niţă - Râpă, Varela, Toşca, Guilherme - Breeveld, L. Filip - A. Popa, N. Stanciu, Tudorie - Tade

Antrenor: Mirel Rădoi

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑