Euro 2016: Arbitrii, pregătiţi să oficieze meciurile de la turneul final



Arbitrii sunt gata de Campionatul European de fotbal din Franţa! "Fluieraşii", care vor oficia meciurile de la turneul final, au avut un cantonament timp de patru zile în orașul balnear Enghien-les-Bains, situat la 15 kilometri de Paris. La final, ei au declarat că sunt gata să facă faţă în teren şi nu îşi fac griji referitor la securitatea personală după ultimele atentate teroriste.

Echipele de arbitri au dat probe fizice şi au revăzut aplicarea instrucţiunilor tehnice pentru Campionatul European de fotbal.

Din cei 112 arbitri prezenți în cantonamentul de la Enghien-les-Bains, doar 94 de oficiali vor reveni pe 6 iunie în Franţa pentru turneul final. Printre cei care vor arbitra la Euro-2016 va fi şi românul Ovidiu Haţegan.

"Fluieraşii" spun că sunt pregătiţi pentru oficia cu brio la Campionatul European. Unii din ei au declarat că au încredere în UEFA şi sunt sigur de securitatea lor în timpul turneului final.

Sincer vorbind, am încredere în condițiile de securitate ce vor fi asigurate de UEFA în Franţa. Cred în toată lumea care luptă cu această problemă.Sunt complet relaxat și sunt pe deplin încrezător că totul va decurge în cel mai bun mod. Nu este nevoie să ne facem griji în plus", a spus arbitrul Nicola Rizzoli. 

În timpul pregătirilor pentru arbitri, UEFA a decis să folosească celebrul sistem din tenis, Hawk Eye, pentru a clarifica dacă mingea a depășit său nu linia porții. Sistemul de monitorizare urmează să fie instalat pe cele 10 stadioane care vor găzdui meciurile turneului final. Această tehnologie este utilizată în tenis şi cricket, fiind folosită deja şi în fotbal, la Cupa Mondială ediţia 2014 din Brazilia.

"Tehnologia poate controla linia porții. Astfel, arbitrul adiţional va putea să se concentreze asupra altor momente-cheie din joc, care pot apărea oricând pe durata unui meci", a spus şeful Comisiei de Arbitri a UEFA, Pierluigi Collina. 

Conducerea Comisiei de Arbitri a mai anunţat că în ajunul competiţiei va vizita toate cele 24 de echipe naționale participante la turneul final. Oficialii forului continental vor explica jucătorilor şi antrenorilor modul în care se va arbitra la EURO-2016.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑