Nico Rosberg a câştigat Marele Premiu al Austriei la Formula 1



 

Nico Rosberg a câştigat Marele Premiu al Austriei la Formula 1, care s-a desfăşurat pentru prima dată în ultimii 11 ani. Germanul a fost urmat de coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton şi de Valtteri Bottas. Campionul Mondial în exerciţiu, Sebastian Vettel a abandonat cursa desfăşurată pe circuitul Red Bull Ring.

Felipe Massa a plecat din pole position în Marele Premiu al Austriei, însă Nico Rosberg a forţat şi a preluat rapid conducerea. La final, germanul s-a impus, câştigând a treia sa cursă din acest an.

Lewis Hamilton a avut parte de unul dintre cele mai spectaculoase curse din acest sezon. Plecat doar de pe locul nouă al grilei de start, pilotul de la Mercedes s-a clasat la final pe locul doi.

Piloţii de la Williams au fost primii pe grila de start. Până la urmă, Valtteri Bottas s-au mulţumit doar cu ultimul loc de pe podium, iar Felipe Massa s-a clasat pe poziţia a patra.

Piloţii de la Ferrari au avut din nou o evoluţie modestă. Fernando Alonso s-a clasat pe poziţia a cincea, în timp ce Kimi Raikkonen a ocupat locul 10.

Sebastian Vettel a avut o defecţiune la sistemul electronic în primul tur care l-a retrogradat până pe ultimul loc. După producerea unui acroşaj din spate cu Esteban Gutierrez, cvadruplul campion mondial a fost chemat la boxe şi a abandonat cursa.

Pe lângă Vettel, au mai abandonat şi cei doi piloţi ai Scuderiei Toro Rosso, Jean-Eric Vergne şi Daniil Kvyat.

Nico Rosberg este lider în clasamentul general cu 140 de puncte. Germanul este urmat de Lewis Hamilton şi Daniel Ricciardo. Campionul Sebastian Vettel, care nu a câştigat nicio cursă în acest sezon, se află pe locul cinci, cu 60 de puncte.

Următoarea etapă a Mondialului de Formula 1 va avea loc pe şase iulie în Marea Britanie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑