Undă verde pentru fotbalul de plajă din Moldova. Un stadion special va fi construit în parcul Valea Morilor



Foto: sportclasic.ro

Naţionala Moldovei de fotbal pe plajă, dar şi cluburile din ţară vor putea juca meciurile pe un stadion modern în Capitală. Asociaţia de profil planifică să construiască în parcul Valea Morilor un stadion în valoare de aproximativ 300 mii de euro.

Campionatul Moldovei la fotbal pe plajă se desfăşoară în premieră în Chişinău pe un stadion special amenajat din Parcul Valea Morilor. Terenul aparţine Şcolii Sportive numărul 12 "Campion", însă oficialii Asociaţiei de profil planifică să-l închirieze pe 10 ani pentru a construi în locul acestuia un stadion modern.

"Vom încerca să dezvoltăm infrastructura. Vom instala tribune şi plasă de protecţie. Dacă va fi totul bine, atunci, împreună cu federaţia, vom construi un stadion modern,care va putea găzdui şi meciuri internaţionale. Pentru construcţia unui stadion modern este nevoie de 300-400 mii de euro, însă pentru început ajung şi 200-250 mii de euro", a declarat preşedintele Asociaţiei de Fotbal pe Plajă din Moldova, Evgheni Pavlov-Bubis.

În ultimii şase ani, toate competiţiile interne de fotbal pe plajă se desfăşurau la Vadul lui Vodă. Acum, fotbaliştii sunt mulţumiţi de noile condiţii şi de noul stadion.

"Clar că e mai bine aici, la Chişinău. Sunt mai mulţi spectatori şi nu trebuie să facem naveta până la Vadul lui Vodă. Acolo şi nisipul era de o calitate mai proastă. Printre nisip erau şi pietre şi sticlă", a spus jucătorul echipei Djoker-Tornado, Victor Comlionoc.

"Aici totul e mai bine aranajat. Infrastructura e cu mult mai bună. Este frumos şi totodată mai aproape pentru majoritatea echipelor", a zis jucătorul CS Grătieşti, Dumitru Butuc.

Pe noul nou stadion de fotbal pe plajă s-au desfăşurat deja şase etape ale Campionatului Naţional. În ultima rundă, campioana în exerciţiu, Djoker-Tornado a învins formaţia CS Grătieşti cu 5-2, iar echipa Şcolii Sportive numărul 12 a învins gruparea din Tiraspol cu scorul de 9-1 . Sâmbăta viitoare va avea loc derby-ul campionatului, în care se vor întâlni primele două clasate, Şcoala Sportivă "Campion" şi Djoker Tornado. În Divizia Naţională participă opt echipe.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑