Titlul de golgheter în Serie A este disputat de patru atacanţi din Argentina



 

**VIDEO** Titlul de golgheter în Serie A este disputat de patru atacanţi din Argentina

Titlul de golgheter în Serie A pare să fie o afacere argentiniană, în acest sezon. Primii patru marcatori din Italia vin din ţara tangoului.

Fotbaliştii din Argentina au reuşit 77 de goluri în actuala stagiune, dintr-un total de 469, mai mult de jumătate dintre acestea, 43, fiind înscrise de patru jucători, între care, probabil, se va da lupta pentru titlul de golgheter din Serie A.

După prima jumătate a campionatului, lider în clasamentul marcatorilor este Carlos Tevez, cu 13 goluri, atacantul lui Juventus fiind urmat de trei conaţionali - Gonzalo Higuain, Mauro Icardi şi Paulo Dybala, toţi cu câte 10 goluri.

Dacă Tevez şi Higuain reprezintă deja certitudini, Icardi şi Dybala, ambii născuţi în 1993, reprezintă surprizele plăcute. Vârful Interului este cel mai tânăr golgheter al nerazzurrilor la finalul turului în ultimii 10 ani, în timp ce atacantul lui Palermo a stabilit un record al clubului în ceea ce priveşte numărul de goluri marcate într-un tur de campionat.

În istoria Seriei A, de opt s-a întâmplat ca titlul de golgheter să fie câştigat de un fotbalist din Argentina. Ultima oară, în urmă cu 14 ani, atunci când Hernan Crespo înscria de 26 de ori pentru Lazio.

Ceilalţi golgheteri argentinieni din Serie A au fost Julio Libonatti (Torino), Enrique Guaita (Roma), Antonio Angelillo (Inter Milano), Pedro Manfredini, Omar Sivori (Juventus), Diego Maradona (Napoli) şi Gabriel Batistuta (Fiorentina).

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑