Turneul de tenis de la Wimbledon este pe cale să înceapă. Favoriţii pentru câştigarea trofeului vor se vor duela chiar din prima zi



Foto: cnn.com

Spectacolul pe iarbă începe luni la Londra! În prima zi a celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, Wimbledon, vor intra în competiţie chiar liderii mondial Rafael Nadal şi Serena Williams. 

Cel mai vechi turneu de Mare Şlem, Wimbledon, va debuta luni cu primele meciuri de pe tabloul principal, după ce toată săptămâna trecută s-au disputat partide de calificare. Liderul mondial, Rafael Nadal începe evoluţia chiar din prima zi şi va juca împotriva lui Martin Klizan, din Slovacia. Tot luni va evolua şi sârbul Novak Djokovic, care se va duela cu Andrei Golubev, din Kazahstan.

"Am să încerc să îmi îmbunătățesc jocul. Am înţeles destul de bine ce s-a întâmplat cu mine în ultimele finale şi de ce nu sunt în stare să câștig un titlu de Mare Şlem într-un an şi jumătate", a declarat tenismenul sârb, Novak Djokovic.

La competiţia feminină, principala favorită a turneului, Serana Williams, îşi doreşte să câştige prestigiosul trofeu după o pauză de doi ani. În prima rundă, americanca se va duela cu Ana Tatişvili, care la fel are cetăţenia Statelor Unite.

"Am avut parte de un drum lung până a ajunge aici. Mă simt foarte bine, de parcă aş fi acasă. Îmi place să joc aici", a spus Serena Williams.

Totalul premiilor la ediţia din acest an de la Wimbledon este de 25 milioane de lire sterline.

Câştigătorii probelor de simplu îşi vor asigura un cec în valoare de 1,76 milioane de lire sterline, echivalentul a 2,9 milioane de dolari. Această sumă este cu 10 la sută mai mare decât cea pe care au primit-o campionii din 2013, Andy Murray şi Marion Bartoli.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑