Nico Rosberg va pleca din pole position în ultima cursă a sezonului de Formula 1



 

Germanul Nico Rosberg a fost cronometrat cu un minut 40 de secunde şi 480 miimi, fiind cu trei zecimi de secundă mai rapid decât coechipierul său, Lewis Hamilton şi va porni din pole position. Piloţii de la Mercedes vor fi urmaţi pe grila de start de Daniel Ricciardo şi Sebastian Vettel de la Red Bull Racing.

Piloţii de la Ferrari au avut o evoluţie slabă în calificări. Kimi Raikkonen a înregistrat al nouălea rezultat, iar Fernando Alonso va fi doar al zecelea pe grila de start.

Duminică în cursa de la Abu Dhabi se va decide noul campion mondial. Hamilton are un avans de 17 puncte în clasamentul general în faţa lui Rosberg. Câştigătorul ultimei etape va primi de două ori mai multe puncte.

Lewis Hamilton poate deveni campion mondial, chiar dacă Rosberg câştigă cursa, iar britanicul termină pe locul doi. În cazul în care Rosberg este al doilea, Hamilton se poate mulțumi cu poziția a cincea pentru a cuceri titlul.

Indiferent cine va lua titlul, acesta va fi un rezultat istoric pentru Formula 1. Asta pentru că va fi prima dată după 59 de ani, când un pilot de la Mercedes va deveni campion mondial.

Marele Premiu de la Abu Dhabi va avea loc duminică, cu începere de la ora 15:00.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑