Ce am învățat după etapa a 18-a. Avem spectacol, dar nimeni nu e salvat și Steaua nu a luat încă titlul!



024 февраля 2015

 

Ce am învățat după etapa a 18-a. **VIDEO** Avem spectacol, dar nimeni nu e salvat și Steaua nu a luat încă titlul!

Liga 1 a revenit la Digi Sport și pe www.digisport.ro, oferind o serie de partide foarte spectaculoase în etapa a 18-a. Astra și Concordia s-au luptat pentru puncte până în ultima secundă, Rapid a obținut eroic o victorie pe terenul Stelei, în vreme ce Dinamo, ASA Târgu Mureș și CS U Craiova au reușit victorii importante în deplasare, fără să primească gol. La finalul rundei de debut a returului putem trage câteva concluzii:

></p><p>Odată cu înfrângerea Stelei în fața Rapidului, slăbiciunile campioanei au ieșit la iveală. Măcinată de conflicte interne, Steaua pierde mulți titulari <strong>(Arlauskis, Latovlevici, Sânmărtean, Prepeliță, Keșeru)</strong> și <span style=Gâlcă a subliniat că lupta pentru locul 1 nu este încheiată. Cu un avans de 7 puncte față de Petrolul și de 10 față de ASA Târgu Mureș, trupa din Ghencea are nevoie de rezultate bune în meciurile directe pentru a închide lupta la titlu, una din care lipsesc nume de prim-plan precum Dinamo, Rapid sau CFR Cluj. Până atunci, Petrolul, ASA Târgu Mureș, CS U Craiova și Astra vor visa cu ochii deschiși la cucerirea campionatului.

></p><p>Clasamentul Ligii 1 este scindat la jumătatea competiției. Echipele de pe locurile 2-7 se vor lupta pentru un loc în Europa League, deoarece au 36, 33, 32, 31, 29 și 28 de puncte. Dar nu mai puțin de șapte puncte despart locul 7 de locul 8, unde începe hora retrogradării. Între pozițiile 8 (Viitorul) și 13 (Concordia) sunt doar trei puncte, care pot fi anulate rapid! Drept urmare, nimeni nu e scăpat de emoții și toată lumea speră la o clasare în primele 12, care va asigura salvarea la vară. Mai sunt 48 de puncte puse în joc în zona

VIDEO GOLUL MARCAT DE GECOV ÎN GHENCEA

Cu gândul la gafele din tur ale lui Bornescu și la ezitările lui Tânc, M. Stoica sau Săndulescu, giuleștenii arată foarte bine după prima etapă a returului. Ranforsați cu aproape 20 de jucători noi, giuleștenii au un antrenor care a confirmat la toate echipele la care a activat (Cristi Pustai) și se poate lăuda cu jucători care au trecut pe la Villarreal (Joan Oriol), Zaragoza (Edu Oriol), NEC Nijmegen (Cmovs), FC Porto (Săpunaru), APOEL Nicosia (Aritz Borda), Gent, Fulham, Slavia Praga (Gecov), Celta Vigo (Lopez Garai), Vitesse sau Roda (Meulens). Experimentați și abili, noii jucători ai Rapidului au răpus campiona în deplasare, după un meci convingător, reușind și primul gol al giuleștenilor pe teren străin după o pauză de 7 luni.

VIDEO GOLUL ETAPEI, MARCAT DE WELLINGTON

În prima etapă a returului s-au marcat doar 16 goluri, dar multe dintre ele au fost foarte spectaculoase: Ciucur (CSMS Iași), Teixeira (Petrolul), Curtean (Gaz Metan), Wellington (Concordia), Gecov (Rapid) și Bawab (CSU Craiova). Jucătorii au început sezonul de primăvară montați, setați pe obiective, iar setea de puncte și de goluri a fost evidentă. Exceptând partida dintre Ceahlăul și CFR, care nu a oferit un spectacol deosebit, restul meciurilor au avut toate ingredientele unei competiții de top: angajament, execuții tehnice, dramatism și organizare a jocului. Având în vedere echilibrul din zona retrogradării, există premise pentru un retur incendiar, în care sclipirile tehnice și inspirațiile antrenorilor vor face de multe ori diferența.

VIDEO GOLUL CARE A ADUS VICTORIA LUI DINAMO LA GALAȚI

Nu multă lume acorda șanse dinamoviștilor pentru o victorie la Galați, după prestația neconvingătoare de la Târgu Jiu. Dar Mihai Teja a organizat bine echipa în meciul cu Oțelul (1-0) și a cules roadele grație calității atacului. Cu N. Grigore și Boubacar solizi la închidere, jucătorii de atac, Matei, Alexe, Grozav, Rotariu, M. Niculae sau Bilinski își vor putea etala calitățile în acest retur, uniți sub obiectivul clasării pe podium la final de sezon. Teja, un fin tactician, are la dispoziție un lot numeros, dublat pe posturi, care promite mai mult decât s-a realizat în mandatele lui Dorinel Munteanu, Cornel Țălnar, Gigi Mulțescu sau Flavius Stoican.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑